Сьогодні обласна рада поновила пленарне засідання та, розглянувши питання порядку денного, завершила роботу п’ятнадцятої сесії

23 червня 2017, 17:26
Сьогодні обласна рада поновила пленарне засідання та, розглянувши питання порядку денного, завершила роботу п’ятнадцятої сесії23 червня 2017 року депутати обласної ради поновили пленарне засідання п’ятнадцятої сесії, яке відкрив і вів голова обласної ради Олександр Вельбівець. Розпочалося воно з хвилини мовчання за нещодавно загиблим в АТО військовослужбовцем Віталієм Звездоглядом з Уманщини та депутатом обласної ради шостого скликання, почесним громадянином Черкащини, новатором сільськогосподарського виробництва – очільником механізованої ланки з вирощування цукрових буряків в с. Баштечки Жашківського району Омеляном Парубком.

Сьогодні обласна рада поновила пленарне засідання та, розглянувши питання порядку денного, завершила роботу п’ятнадцятої сесіїДалі на прохання громадськості депутати надали слово для оголошення звернення. Їхній представник — голова Черкаської міської спілки ветеранів Афганістану Борис Карганов попросив розглянути та підтримати їх звернення до правоохоронних органів щодо проведення перевірки діяльності Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області за час перебування на посаді в.о. начальника Ольги Залоги та у її звільненні з посади, оскільки їм стали відомі факти шахрайства та корупції у виділенні землі, масовій відмові в її наданні учасникам бойових дій тощо. Підтримали звернення 43 депутати.

Сьогодні обласна рада поновила пленарне засідання та, розглянувши питання порядку денного, завершила роботу п’ятнадцятої сесіїТакож було надано слово керівнику ПАТ «Черкасиобленерго» Олегу Самчуку, який від імені колективу висловив подяку депутатам обласної ради, народним депутатам України від Черкащини, голові облдержадміністрації Юрію Ткаченку та всім причетним за підтримку і вирішення ситуації із погашенням заборгованості із виплатою зарплат працівникам підприємства.

Депутати від фракції ВО «Свобода» порушили питання про перебування у залі засідань обласної ради та участь в роботі сесії депутата Анатолія Яріша, якого призначено головою Черкаської райдержадміністрації, і який, на їхню думку, згідно закону має скласти повноваження депутата.

Сьогодні обласна рада поновила пленарне засідання та, розглянувши питання порядку денного, завершила роботу п’ятнадцятої сесіїЗ роз’ясненням ситуації виступили начальник юридичного відділу виконавчого апарату обласної ради Людмила Мазур, секретар обласної виборчої комісії Дмитро Жиляєв та голова обласної ради Олександр Вельбівець, який повідомив, що, враховуючи певні юридичні розбіжності, обласна рада звернулась за роз’ясненнями.

Сьогодні обласна рада поновила пленарне засідання та, розглянувши питання порядку денного, завершила роботу п’ятнадцятої сесії Натомість Анатолій Яріш зауважив, що має законні права служити виборцям, однак сьогодні, щоб уникнути непорозумінь, попросив вимкнути його кнопку для голосування.

Після цього депутати продовжили розгляд питань порядку денного. Ними заслухано хід виконання заходів обласної цільової соціальної програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012-2017 роки та обласної цільової програми забезпечення підготовки (перепідготовки) та безперервного професійного розвитку медичних кадрів на 2016-2020 роки.

Сьогодні обласна рада поновила пленарне засідання та, розглянувши питання порядку денного, завершила роботу п’ятнадцятої сесіїПідтримано проекти рішень щодо передачі виробів медичного призначення та встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва на стадії розробки проектної документації об’єктів, що здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету; делегували повноваження обласної ради – обласній державній адміністрації, що викликані змінами в законодавстві.

Взято до відома звіт постійної комісії обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку і захисту прав людини та підтримано клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України за вагомий особистий внесок у розбудову місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 60-річного ювілею Драбівецького сільського голову Золотоніського району Олександра Герасименка.

Сьогодні обласна рада поновила пленарне засідання та, розглянувши питання порядку денного, завершила роботу п’ятнадцятої сесії Депутати обласної ради на сьогоднішній сесії також підтримали рішення «Про проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради», зняли з контролю деякі попередні рішення, термін дії яких закінчився, та розглянули низку звернень депутатів Черкаської обласної ради до керівництва держави з ряду злободенних питань, що хвилюють мешканців області.

На цьому п’ятнадцята сесія обласної ради завершила свою роботу.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4899-sogodn-oblasna-rada-ponovila-plenarne-zasdannia-ta-rozglianuvshi-pitannia-poriadku-dennogo