На Черкащину завітав перший радник консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві

06 липня 2017, 17:22
На Черкащину завітав перший радник консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві6 липня 2017 року відбулась робоча зустріч голови обласної ради Олександра Вельбівця із першим радником консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві паном Бартошем Яблонським та головою правління обласної громадської організації «Польський культурний центр імені Кароля Шимановського» Геннадієм Ліневичем.

У ході розмови сторони обговорили пріоритети розвитку територіальних громад в контексті децентралізації влади на прикладі досвіду впровадження реформ у Польщі, обмінялись досвідом щодо реалізації реформи місцевого самоврядування та домовились про налагодження подальшої співпраці у питанні культурного обміну: проведення спільних мистецьких проектів, обміну культурною спадщиною тощо.

На Черкащину завітав перший радник консульського відділу Посольства Республіки Польща у Києві– Особисто вивчав досвід європейських країн у питаннях впровадження реформ влади і місцевого самоврядування, в тому числі й Польщі. Вважаю, що це надзвичайно важливо – використовувати напрацьовані іншими демократичними країнами й апробовані часом принципи і зміни в контексті здійснення перетворень у нас, в Україні. Попри те, я проти «сліпого» списування чужих підходів. Ми повинні враховувати наші реалії, формулюючи мету і завдання реформи, – наголосив Олександр Вельбівець.

Обговорюючи напрямки співробітництва пан Бартош Яблонський зазначив, що вдалими були б проекти обміну культурним досвідом за участі молодого покоління, організації екскурсійних турів по визначних місцях перебування відомих поляків в Україні та в Польщі. Він також звернувся з ініціативою підтримати відзначення 135-річного ювілею відомого польського композитора Кароля Мацея Шимановського, який є уродженцем с. Тимошівка Камʼянського району.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4918-na-cherkaschinu-zavtav-pershiy-radnik-konsulskogo-vddlu-posolstva-respublki-polscha-u-kiiev