Олександр Вельбівець привітав учасників робочої наради Державної служби зайнятості та взяв участь в її засіданні

07 липня 2017, 19:03
Олександр Вельбівець привітав учасників робочої наради Державної служби зайнятості та взяв участь в її засіданні 7 липня 2017 року в приміщенні малої сесійної зали Будинку рад проведено робочу нараду Державної служби зайнятості за участю працівників Центрального апарату служби, директорів регіональних служб зайнятості областей України, представників Черкаського обласного об’єднання роботодавців та Черкаської обласної федерації профспілок.

Основними питаннями, що їх внесено до порядку денного, – підбиття підсумків діяльності служби за перше півріччя 2017 року; обговорення актуальних напрямків покращення взаємної співпраці з роботодавцями, соціальними партнерами, органами влади та зацікавленими організаціями; реформування діяльності служби тощо.

Олександр Вельбівець привітав учасників робочої наради Державної служби зайнятості та взяв участь в її засіданніВів засідання в. о. Голови Держслужби зайнятості України Валерій Ярошенко.

Голова обласної ради Олександр Вельбівець також взяв участь у нараді та привітав гостей Черкащини.

Виступаючи перед присутніми, він розповів про діяльність органів місцевого самоврядування щодо забезпечення зайнятості населення, їх взаємодії з центрами зайнятості, акцентував увагу присутніх на тому, що вдалося здійснити для створення нових робочих місць, навів конкретні приклади залучення бюджетних коштів та коштів міжнародних грантів для підтримки самоорганізації населення, зазначив окремі проблеми, які не вдається вирішити на нинішньому етапі та озвучив ряд конструктивних пропозицій задля вдосконалення діяльності служби зайнятості.

Олександр Вельбівець привітав учасників робочої наради Державної служби зайнятості та взяв участь в її засіданніВиконуючий обов’язки Голови Держслужби зайнятості України Валерій Ярошенко у своєму виступі презентував ряд питань, які учасники наради мають обговорити і в подальшому застосувати в безпосередній роботі.

Зокрема, йшлося про реорганізацію і вдосконалення структури Державної служби зайнятості та приведення її діяльності до сучасних вимог; перерозподіл функцій і відповідно навантажень на працівників; запровадження сучасних технологій, а саме: створення сервісних центрів, нормативної бази вакансій та наближення послуг центрів до населення через створення філій, запровадження подачі відео-резюме та проведення відео-співбесід тощо.

З приводу питань порядку денного своїми думками також поділилися директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко, голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, виконавчий директор Черкаського обласного об’єднання роботодавців Тетяна Яворська та інші.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4923-oleksandr-velbvec-privtav-uchasnikv-robochoii-naradi-derzhavnoii-sluzhbi-zayniatost-ta-vziav