Олександр Вельбівець на урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України: «Плечем до плеча ми повинні підтвердити незворотність обраного шляху»

23 серпня 2017, 14:00
Олександр Вельбівець на урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України: «Плечем до плеча ми повинні підтвердити незворотність обраного шляху»23 серпня 2017 року на Соборній площі проведено урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та 26-ї річниці Незалежності України.

Саме тут за участі представників владних структур, установ та організацій міста, військовослужбовців, ветеранів-учасників АТО, сотень містян, молоді та гостей обласного центру відбулася під звуки Гімну України урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

У вітальному слові голова обласної ради Олександр Вельбівець зазначив, що багато поколінь українців боролися й гинули за національну ідентичність, державну самостійність під жовто-блакитними кольорами національного стяга. Проголошення незалежності двадцять шість років тому стало закономірним результатом боротьби та перемогою українського народу і кардинально змінило хід історії та напрям розвитку нашої держави.Олександр Вельбівець на урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України: «Плечем до плеча ми повинні підтвердити незворотність обраного шляху»

Він також наголосив, що і в наші дні, в ці хвилини, за право стати вільним європейським народом не тільки за ознакою географії, але за ті цінності, що об’єднали Європу, – у протистоянні із останньою імперією Європи, – віддають свої життя сотні українців на «передовій».

– Ми ж, зі свого боку, зобов’язані зробити все заради забезпечення загальнонаціональної єдності, порозуміння і стійкості духу. Бо у нас єдиний шлях – зберегти рідну країну: відкинувши власні амбіції, особисті інтереси та протиріччя й об’єднатися навколо найголовнішого – соборної, вільної і незалежної України! Плечем до плеча ми повинні підтвердити незворотність обраного шляху, аби наступні покоління українців пишалися тим, що живуть на рідній землі, – підкреслив Олександр Вельбівець.

Олександр Вельбівець на урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора і Дня Незалежності України: «Плечем до плеча ми повинні підтвердити незворотність обраного шляху»Цього дня голова обласної ради Олександр Вельбівець, голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко та міський голова м. Черкаси Анатолій Бондаренко вручили нагороди ряду військовослужбовців та представникам різних галузей Черкащини, яким Указом Президента напередодні було присвоєно почесні звання, волонтерам та учасникам АТО.

Потім учасники урочистостей стали свідками старту автомотопробігу, приуроченого святковим датам.

На завершення керівники області та міста поклали квіти до монумента «Борцям за волю України».

Цього дня урочисті заходи проведено в усіх районах Черкащини.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4968-oleksandr-velbvec-na-urochistostiah-z-nagodi-dnia-derzhavnogo-prapora-dnia-nezalezhnost