Олександр Вельбівець на серпневій конференції привітав працівників освіти Черкащини та вручив кращим педагогам Почесні грамоти обласної ради

28 серпня 2017, 19:47
Олександр Вельбівець на серпневій конференції привітав працівників освіти Черкащини та вручив кращим педагогам Почесні грамоти обласної ради28 серпня 2017 року в залі засідань Будинку рад проведено традиційну серпневу конференцію працівників освіти Черкащини. В її роботі участь взяв голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Привітавши освітян з наступаючим новим навчальним роком, що розпочнеться за декілька днів, Олександр Іванович зазначив, що депутатський корпус області завжди з увагою ставиться до вирішення проблем освітянської галузі. Підтвердженням цього є реалізація низки діючих профільних програм, прийнятих сесією обласної ради. Завдяки підтримці держави та органів місцевого самоврядування на Черкащині матеріальна база навчальних установ щороку зміцнюється. Триває комп’ютеризація навчального процесу, застосовується новітнє обладнання, впроваджуються інноваційні форми навчання, учні та учителі з віддалених сіл забезпечені підвезенням шкільними автобусами тощо.

Олександр Вельбівець на серпневій конференції привітав працівників освіти Черкащини та вручив кращим педагогам Почесні грамоти обласної радиАле час ставить нові виклики і нові завдання. Україна стала на шлях реформ. І найважливіше в освіті сьогодні – це не просто запровадження реформи галузі як такої, а головне – здійснення і реалізація системних заходів задля здобуття високого рівня знань підростаючим поколінням. Насамперед, важливим є зміна розуміння самої реформи і її узгодженості із загальними процесами, що відбуваються в країні. Належним чином забезпечити підтримку перетворенням в освіті мають місцеві бюджети.

Олександр Вельбівець на серпневій конференції привітав працівників освіти Черкащини та вручив кращим педагогам Почесні грамоти обласної ради– Чітко аналізуючи стан місцевих бюджетів, хочу зазначити, що децентралізація додала їм і ще додасть фінансових ресурсів. Їхня фінансова складова збільшилася в порівнянні навіть з 2012-2013 роками на 300 відсотків. Це визнають керівники на всіх рівнях, – наголосив голова обласної ради. – І саме на місцях тепер зосереджуються кошти, яких раніше ви чекали з області чи району. Тому усі маємо чітко усвідомлювати: лише об’єднавши бюджети всіх рівнів, – можемо досягти результатів. Приємно констатувати, що в області є порозуміння в цих питаннях. А ще хочу підкреслити, що успіх усіх цих перетворень залежатиме і від вас, шановні освітяни! Для цього нам треба добре підготовлений та кваліфікований учитель. Отож, ми маємо також створювати всі умови, щоб і вчителі підвищували свій рівень та мали відповідну підготовку, завдяки якій зможуть давати високі знання дітям.

Олександр Вельбівець на серпневій конференції привітав працівників освіти Черкащини та вручив кращим педагогам Почесні грамоти обласної радиОлександр Вельбівець висловив подяку всім працівникам за самовіддану працю, побажав мирного неба, міцного здоров’я, незламної віри в краще майбуття та вручив ряду освітян Почесні грамоти обласної ради.

В роботі обласної конференції працівників освіти взяли також участь голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко та Державний секретар Міністерства освіти і науки України Павло Полянський.

Також на цьому пленарному засіданні було нагороджено чимало кращих педагогів області почесними відзнаками Черкаської обласної державної адміністрації та Міністерства освіти і науки України.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/4973-oleksandr-velbvec-na-serpnevy-konferencii-privtav-pracvnikv-osvti-cherkaschini-ta-vruchiv