Соціальна адаптація учасників АТО та членів їх сімей

19 жовтня 2017, 12:22
Соціальна адаптація учасників АТО та членів їх сімейПроведення антитерористичної операції в східних областях України зумовлює значне збільшення кількості сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. У зв’язку з чим виникає нагальна необхідність надання дієвої психологічної підтримки учасникам АТО та членам їх сімей, забезпечення належного морального стану, поліпшення соціально-психологічного мікроклімату в родинах.

В обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів днями проведено короткостроковий тематичний семінар для директорів районних, міських центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, на якому розглядалися питання соціальної адаптації учасників АТО та членів їх сімей.

Тренери обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках семінару провели спеціалізовані тренінги, під час яких слухачі семінару обговорили порядок організації співпраці з установами соціального захисту, центрами зайнятості для надання послуг соціальної адаптації; відпрацювали порядок надання учасникам АТО послуги «соціальна адаптація»; форми і методи роботи з ветеранами та членами їх сімей; процедуру оформлення відповідних документів та ін.

Отримані на семінарі знання сприятимуть ефективному виконанню загальнодержавних соціальних програм шляхом проведення соціальної роботи з учасниками АТО і їх сім’ями, забезпеченню соціального супроводу, соціальної профілактики, реабілітації, соціальної та психологічної адаптації.




Source URL: https://oblradack.gov.ua/5061-socalna-adaptacia-uchasnikv-ato-ta-chlenv-iih-smey