Олександр Вельбівець взяв участь в засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України

25 жовтня 2017, 12:13
Олександр Вельбівець взяв участь в засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України24 жовтня 2017 року в м. Київ під головуванням Президента України Петра Порошенка проведено засідання Ради регіонального розвитку.

У її роботі взяв участь також голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Перед присутніми з промовою виступив Президент Петро Порошенко. У виступі він, зокрема, акцентував увагу на декількох важливих аспектах в суспільному житті нашої держави.

Олександр Вельбівець взяв участь в засіданні Ради регіонального розвитку під головуванням Президента УкраїниЗокрема, що децентралізація в Україні подолала скептичні настрої на місцях і довела свою ефективність для розвитку місцевих громад. За словами Президента, об’єднані громади автоматично отримують у своє розпорядження 60% від податку на доходи громадян.

«Це моментально призвело до двократного, а подекуди й істотно більшого стрибка їхніх власних надходжень, – додав він. – Очевидно, що істотно зростає суспільна вага голів громад і відповідних рад, а це потребує і дуже особливо відповідального ставлення селян до виборів органів місцевого самоврядування».

Глава держави подякував Парламенту, який цієї осені проголосував за реформу освіти, судову та пенсійну реформи, закликав пришвидшити впровадження медичної реформи в сільській місцевості і наголосив, що одним із аспектів реформи є розвиток інформаційно-комунікаційних технологій у сільській місцевості. Щоб врятувати життя і здоров’я пацієнтів, які живуть на селі, необхідно запровадити швидкісний Інтернет тощо.

Також увагу приділив ряду інших проблем – щодо подій на Сході і завершення війни, боротьби з корупцією, про створення антикорупційного суду і нового антикорупційного бюро, будівництва доріг та передачу їх на баланси обласних державних адміністрацій та інше.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5074-oleksandr-velbvec-vziav-uchast-v-zasdann-radi-regonalnogo-rozvitku-pd-golovuvanniam-prezidenta