Олександр Вельбівець взяв участь у робочій зустрічі з Віце-прем’єр міністром України, де обговорювалися питання діяльності рад

16 листопада 2017, 11:31
Олександр Вельбівець взяв участь у робочій зустрічі з Віце-прем’єр міністром України, де обговорювалися питання діяльності рад15 листопада 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець разом з іншими представниками Української асоціації районних та обласних рад взяв участь у робочій зустрічі з Віце-прем’єр міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадієм Зубком, де обговорили низку питань діяльності районних та обласних рад.

Ця зустріч була ініційована Правлінням Асоціації, засідання якого пройшло 10 листопада.

Геннадію Зубку було озвучено кілька блоків тем. Вони стосувалися формування бюджетів та використання їх коштів, медичної та освітньої реформи, використання коштів Державного фонду регіонального розвитку, вдосконалення механізму укрупнення районного рівня органів місцевого самоврядування, прийняття Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» та підвищення професійної підготовки службовців тощо.

Олександр Вельбівець взяв участь у робочій зустрічі з Віце-прем’єр міністром України, де обговорювалися питання діяльності радОкрім того, голови обласних рад звернули увагу Віце-прем’єр міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка на збалансування та забезпечення фінансової спроможності субрегіонального та регіонального рівнів, що дозволить якісно виконувати покладені на місцеві представництва завдання.

У підтвердження своєї позиції, очільники обласних рад зазначили, що наразі низка обов’язків, у тому числі фінансування пільгових категорій громадян, є тягарем, і не відповідає необхідній якості надання послуг. Саме тому слід звернути ретельну увагу на формування Головного кошторису країни 2018 року.

Олександр Вельбівець взяв участь у робочій зустрічі з Віце-прем’єр міністром України, де обговорювалися питання діяльності радУчасники зустрічі підкреслили, що такі локальні наради є ефективними та мають відбуватися частіше.

Зазначимо, що окрім Віце-прем’єр міністра, з представниками Асоціації спілкувалися також Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода, Заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк та Перший Заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5111-oleksandr-velbvec-vziav-uchast-u-robochy-zustrch-z-vce-premier-mnstrom-ukraiini-de