Олександр Вельбівець: Новостворені об’єднані територіальні громади задають динаміку впровадження реформ у країні

24 листопада 2017, 12:03
Олександр Вельбівець: Новостворені об’єднані територіальні громади задають динаміку впровадження реформ у країні23 листопада 2017 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь в роботі пленарного засідання першої сесії Паланської сільської ради об’єднаної територіальної громади. Це перша ОТГ, створена в Уманському районі. До її складу ввійшло 8 сіл району: Берестівець, Городецьке, Громи, Кочержинське, Кочубеївка, Максимівка, Паланка й Томашівка.

На перше пленарне засідання новоутвореної громади району також прибули народний депутат України Антон Яценко, голови Уманської райдержадміністрації і районної ради – Євгеній Данченко та Оксана Супрунець, представники структурних підрозділів РДА та територіальних органів виконавчої влади, товаровиробники району та жителі об’єднаної громади.

На початку заступник голови Паланської територіальної сільської виборчої комісії Василь Білецький оголосив результати виборів до ОТГ, що відбулися в громаді 29 листопада. Головою об’єднаної територіальної громади обрано Петра Кучеренка, депутатами стали 27 осіб, представлених у раді пропорційно до кількості жителів сіл.

Олександр Вельбівець: Новостворені об’єднані територіальні громади задають динаміку впровадження реформ у країніПершим виступив голова ОТГ. Петро Кучеренко подякував громаді за виявлену високу довіру і склав присягу на вірність громаді та народу України.

Антон Яценко та Олександр Вельбівець виконали почесну місію – вручили посвідчення й нагрудні значки новообраним голові та депутатам ОТГ. Звертаючись до останніх народний депутат України закликав їх до єднання задля спільної роботи на користь громади та висловив готовність підтримувати громаду й тісно співпрацювати із владою усіх рівнів, підприємцями, а також із небайдужими мешканцями, які прагнуть змін на краще.

– Для присутніх тут абсолютно очевидним є той факт, що сьогодні на Черкащині саме в Уманському районі створено одну із найпотужніших (за економічним потенціалом) об’єднану територіальну громаду. Не останнім свідченням вашого вдалого старту, успішного управлінського об’єднання є високий рівень представництва посадовців, які прибули на перше засідання сесії сільської ради – від рівня Верховної Ради України до представників територіальних органів влади в районі, місцевої влади… Також не забувайте, що отримавши повноваження розвивати громаду, на вас покладається значний обсяг відповідальності не лише за її власне майбутнє. Ви сьогодні формуєте динаміку реформ в системі управління, місцевого самоврядування; створюєте і демонструєте іншим нову якість організації влади на місцях. Саме від вас, ваших кроків на перших етапах роботи сільської ради залежить подальше становлення громади. Тому не знижуйте темпів, якнайшвидше схвалюйте стратегію розвитку громади на найближчу перспективу та відповідні програми соціально-економічного розвитку й рухатесь до обраної мети, – наголосив Олександр Вельбівець.

Олександр Вельбівець: Новостворені об’єднані територіальні громади задають динаміку впровадження реформ у країніГолова обласної ради також запевнив у всебічній підтримці громади з боку обласної влади і закликав до подальшого рівнозначного діалогу між усіма рівнями влади у питаннях подальшого функціонування основних об’єктів соціальної сфери й інфраструктури району в цілому, послугами яких також користуються жителі Паланської ОТГ: «Відкинувши внутрішні амбіції, маєте знайти для себе шляхи об’єднання ресурсів і зусиль, аби не втратити найголовніше, те заради чого ви об’єдналися».

Після урочистої частини сесії депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Зокрема, розглянуто ряд організаційних питань: обрано секретаря сільської ради (ним стала Світлана Шмалій із с. Громи), схвалено Регламент ради, Положення про постійні комісії та їх персональний склад.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5131-oleksandr-velbvec-novostvoren-obiednan-teritoraln-gromadi-zadaiut-dinamku-vprovadzhennia