Олександр Вельбівець: «Чи не вперше розвиток футболу на Черкащині отримав таку відчутну фінансову підтримку»

12 грудня 2017, 18:06
Олександр Вельбівець: «Чи не вперше розвиток футболу на Черкащині отримав таку відчутну фінансову підтримку»12 грудня 2017 року в малій сесійній залі Будинку рад проведено позачергову конференцію Федерації футболу Черкаської області, на якій делегати, які приїхали з усіх районів та міст області, розглянули низку організаційних питань, зокрема, про реорганізацію її в громадську організацію, прийняття нового Статуту, обрання голови громадської організації «Федерація футболу Черкаської області» та керівних органів тощо.

В її роботі взяв участь голова обласної ради Олександр Вельбівець. Звертаючись до присутніх, Олександр Іванович наголосив, що приємно, коли Федерація футболу України не лише приділяє увагу організаційній розбудові, а знаходить спільну мову з урядом і на центральному рівні вони не просто декларують, а підтримують розвиток футболу, надаючи пріоритет саме розвитку дитячого футболу. Прийнята постанова Кабінету Міністрів України про будівництво штучних футбольних міні-майданчиків ще раз підтверджує це. Олександр Вельбівець: «Чи не вперше розвиток футболу на Черкащині отримав таку відчутну фінансову підтримку»

«Відомо, що Мінрегіонбуд як розпорядник цих коштів має профінансувати облаштування на Черкащині дванадцяти міні-полів за європейськими стандартами, – повідомив Олександр Вельбівець. – Окрім того, і Державний фонд регіонального розвитку сьогодні також віддає певну перевагу для поліпшення інфраструктури, що націлена на розвиток фізкультури і спорту, здорового способу життя. Ним визначено чіткі критерії, відповідно до яких мінімум 10 відсотків коштів спрямовувати на проекти, що передбачають облаштування спортивних майданчиків та споруд. І це вже не декларації, а чіткі вимоги».Олександр Вельбівець: «Чи не вперше розвиток футболу на Черкащині отримав таку відчутну фінансову підтримку»

– Я звертаю увагу керівників районів, міст, об’єднаних територіальних громад, що на розвиток цієї інфраструктури Черкаська область може вже в наступному році на підготовлені проекти отримувати 8-9 млн. грн., – наголосив голова обласної ради.

Далі Олександр Вельбівець повідомив, що Черкащина не стоїть осторонь питань розвитку футболу. Обласна рада наприкінці 2016 року прийняла відповідну програму і вже у 2017 році на її виконання було виділено 1 млн. грн. У проекті обласного бюджету на 2018 рік, який буде розглянуто 22 грудня на сесії, також передбачено не меншу суму, а в разі перевиконання доходної частини бюджету ця сума буде збільшена. Певні кошти передбачаються і в районних та міських бюджетах. Олександр Вельбівець: «Чи не вперше розвиток футболу на Черкащині отримав таку відчутну фінансову підтримку»

«Чи не вперше на Черкащині розвиток футболу отримав таку відчутну фінансову підтримку, – зауважив голова обласної ради. – Вважаю, що об’єднавши зусилля на центральному і регіональному рівнях, ми зрушимо справу з розвитком футболу взагалі, і дитячого зокрема. Сподіваюся, що створення відповідної інфраструктури принесуть гарні результати. Для цього мають бути спрямовані зусилля і ГО «Федерація футболу Черкаської області».

Після виступу голови обласної ради делегати конференції приступили до розгляду питань порядку денного.

Як і передбачалося, вони проголосували за всі питання, пов’язані з реорганізацією, та обрали головою федерації футболу Черкаської області на наступний термін Владислава Голуба, народного депутата України, який і до цього виконував ці обов’язки.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5174-oleksandr-velbvec-chi-ne-vpershe-rozvitok-futbolu-na-cherkaschin-otrimav-taku-vdchutnu