Вадим Гайович взяв участь у вшануванні ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 грудня 2017, 13:30
Вадим Гайович взяв участь у вшануванні ліквідаторів аварії на ЧАЕС14 грудня 2017 року, незважаючи на дощ, представники влади, ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції, курсанти Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, представники організацій та установ міста, небайдужі громадяни зібралися біля меморіалу у Соборному сквері, щоб вшанувати пам’ять про тих, хто став наперекір ядерному лиху.

У заходах, які розпочалися зі спільного молебню представників церков, взяв участь заступник голови обласної ради Вадим Гайович.

Звертаючись до присутніх, він зазначив, що сьогодні вся Україна вшановує учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.Вадим Гайович взяв участь у вшануванні ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Навіть через роки ми не можемо усвідомити, до яких трагічних масштабів могла б призвести аварія, якби не героїзм тих, хто власним життям захистив нас від атомного лиха.

Чорнобильська катастрофа в наступні роки озвалася тяжкими недугами та забрала життя тисяч і тисяч людей. Та навіть і за плином літ нам треба знову і знову переосмислювати і причини, і наслідки аварії.

– Єдине, що залишиться незмінним, – це наше ставлення до героїв-ліквідаторів, найглибша повага до них, – зазначив Вадим Гайович.

Він подякував за те, що в ті жахливі дні тисячі ліквідаторів знайшли в собі мужність піднятися супроти біди і долати наслідки трагедії та наголосив, що керівництво області робить все можливе, щоб дбати про соціальний захист ліквідаторів та потерпілих від аварії на ЧАЕС.Вадим Гайович взяв участь у вшануванні ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Завершилися заходи покладанням квітів до меморіалу, де золотими літерами викарбовано: «…І мертвим, і живим, і ненародженим».

Цього дня Вадим Гайович також взяв участь у вшануванні пам’яті вогнеборців в Інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5175-vadim-gayovich-vziav-uchast-u-vshanuvann-lkvdatorv-avarii-na-chaes