Уманщина вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 грудня 2017, 17:12
Уманщина вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕСНа Уманщині з нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції проведено районні заходи.

На урочистому зібранні зі щирими словами вдячності до ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС звернулися голова районної ради Оксана Супрунець, голова райдержадміністрації Євгеній Данченко, помічник народного депутата України Максима Полякова Лариса Качан, депутат обласної ради Валентин Судакевич та голова районної громадської організації «Союз Чорнобиль України» Петро Сорока.Уманщина вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто ціною власного життя, без вагань та роздумів ліквідовував наслідки страшної аварії на ЧАЕС.

Вітаючи чорнобильців, Оксана Супрунець зауважила, що їхній подвиг – героїчний, а самопожертва в ім’я майбутніх поколінь і досі належно неоціненна.

Оксана Анатоліївна акцентувала увагу на тому, що депутатський корпус районної ради завжди підтримував і надалі підтримуватиме ініціативи громадського руху «чорнобильців» і сприятиме у розв’язанні їх найболючіших проблем.

Посадовці районної влади вручили чорнобильцям Почесні грамоти, грошові премії, квіти й медалі.

Зокрема, відповідно до розпорядження голови районної ради, за мужність та самопожертву, виявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, Почесною грамотою районної ради нагороджено: Атаманюка Михайла Івановича – жителя селища Бабанка; Кізлик Людмилу Архипівну – жительку села Родниківка; Горбаня Андрія Феоктистовича – жителя села Кочержинці та жителя м.Умань – Осипенка Сергія Олексійовича.Уманщина вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Цього ж дня за проявлену мужність, самовідданість і високий професіоналізм та з нагоди Дня вшанування ліквідаторів, відзнакою Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» – медаллю «За врятовані життя» нагороджені: Сорокін Валерій Валентинович – с.Дмитрушки; Герасименко Віктор Сергійович – с. Гереженівка; Світовий Олександр Михайлович – м. Умань; Тишкевич Михайло Тимофійович – с. Доброводи; Євстратов В′ячеслав Анатолійович – с. Городецьке; Черниченко Петро Іванович – с. Ятранівка; Король Петро Васильович – с. Собківка; Костенюк Сергій Володимирович – с. Ладижинка.Уманщина вшанувала ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Матеріальну допомогу ліквідаторам надали депутати обласної ради Валентин Судакевич та Олег Баштан, а також народний депутат України Максим Поляков.

Багато позитивних емоцій та гарний настрій подарували присутнім у залі працівники районного центру культури і дозвілля та талановиті митці Уманщини.

Після завершення урочистих заходів відбулось вшанування пам’яті тих, чиє життя відібрала ядерна катастрофа, покладанням квітів до пам’ятного знака «Героям та жертвам Чорнобиля», що в селі Піківець.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5181-umanschina-vshanuvala-lkvdatorv-avarii-na-chaes