В обласному краєзнавчому музеї провели вечорниці на Андрія

14 грудня 2017, 19:32
В обласному краєзнавчому музеї провели вечорниці на АндріяЧергове інтерактивне дійство «Вечорниці на Андрія. Забави, ворожіння, обряди» провели в Черкаському обласному краєзнавчому музеї.

Відтворення цієї народної традиції є дуже цінною для наступних поколінь, адже навіть ми нині знаємо лише маленьку часточку обрядів та ритуалів.

І саме такими етнодослідженнями та театралізованими дійствами на їхній основі і радують своїх відвідувачів його працівники. Чергове дійство викликало неодмінну цікавість у відвідувачів музею, де цього дня було повністю відтворено обряд гулянь.

Проходили вони за участі працівників закладу і активних відвідувачів. Щоб додати відчуття магії і справжнього колориту гулянь, до дійства долучили курку та собаку. А що за ворожіння без друзів наших менших?..

Відвідувачі змогли побачити наочно, як дівчата відтворили ритуал ворожіння на судженого. А ще почули чудові співи, народні жарти. Бажаючі мали можливість до дрібниць вивчити, як саме потрібно святкувати Андрія.

Довгі веселі посиденьки завершились конкурсом на кращі вареники. Їх приготували самі працівники музею.

Найулюбленіша страва українців вирізнялась видумкою та обов’язковим дотриманням традицій приготування. Начинки в них були просто фантастичні, навіть із сюрпризами.

Звісно, не обійшлося без традиційної калити та різноманітної здоби.

А ще цього дня до музею завітали освітяни Чигиринщини. Тож, часто-густо дійсно цікавий для всіх поколінь музейний захід, стає затісним.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5182-v-oblasnomu-kraieznavchomu-muzeii-proveli-vechornic-na-andria