Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесії

20 грудня 2017, 15:36
Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесії20 грудня 2017 року провели засідання декілька профільних постійних комісій обласної ради.

У їх роботі взяли також участь голова обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На засіданнях члени комісій розглядали питання, заплановані на чергове пленарне засідання обласної ради.

Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесіїТак, постійна комісія обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, засідання якої провела її голова Світлана Легойда, розглянула внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2016 № 11-2/VII «Про обласний бюджет на 2017 рік» та окремо обговорила проект обласного бюджету на 2018 рік і План реалізації Стратегії розвитку Черкаської області на період 2018 – 2020 роки.

Варто зазначити, що, окрім питань бюджету і стратегії розвитку області, спільними для всіх комісій були також розгляд і обговорення звіту голови обласної ради Олександра Вельбівця про виконання повноважень за період з лютого по грудень 2017 року; звіту голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка про виконання програм економічного і соціального розвитку Черкаської області та делегованих обласною радою повноважень тощо.

Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесіїЦі питання обговорили і члени постійної комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку та земельних відносин, засідання якої провів її голова Олександр Лупашко.

Як і зазвичай, постійні комісії розглянули низку профільних питань.

Члени постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення – про визнання бійцями-добровольцями осіб, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України; про обласну комплексну програму щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції, родин Героїв Небесної Сотні, постраждалих під час Революції Гідності та бійців – добровольців на 2018-2022 та внесення змін до обласної комплексної програми «Турбота» на 2014 – 2020 роки.

Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесіїЦього дня проведено також засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства. Серед профільних питань –внесення змін до обласної програми фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки, з якими ознайомив присутніх депутатів начальник управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу облдержадміністрації Сергій Чубань. Ще на засіданні члени комісії розглянули депутатське звернення Пошиваника М.М. щодо реєстрації та зняття з обліку сільгосптехніки.

Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесіїПостійна комісія обласної ради з питань регламенту, місцевого самоврядування, забезпечення правопорядку та захисту прав людини, засідання якої провів її голова Олександр Лошков, в порядку контролю заслухала хід виконання рішення обласної ради від 15.02.2011 №4-3/VI «Про програму боротьби з браконьєрством, збереження водних живих ресурсів та забезпечення безпеки судноплавства на водних об\'єктах Черкаської області на 2011-2015 роки» (із змінами) і рішення обласної ради від 21.06.2013 №23-2/VI «Про Програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Черкаської області на період до 2016 року» (із змінами).

Постійні комісії обласної ради продовжують формувати порядок денний чергової сесіїЧлени цієї комісії також підтримали проект рішення щодо подолання наслідків совєцької окупації в мовній царині на території Черкаської області, з яким ознайомила присутніх депутат від фракції політичної партії ВО «Свобода» Оксана Ковбоша.

Постійні комісії обласної ради з багатьох питань порядку денного прийняли рішення рекомендувати до розгляду їх на пленарному засіданні сесії.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5188-postyn-komsii-oblasnoii-radi-prodovzhuiut-formuvati-poriadok-denniy-chergovoii-sesii