Депутати Монастирищенської районної ради затвердили бюджет на 2018 рік і погодили структуру і чисельність установ району

21 грудня 2017, 19:41
Депутати Монастирищенської районної ради затвердили бюджет на 2018 рік і  погодили структуру і чисельність установ району21 грудня 2017 року в залі засідань будинку рад голова районної ради Микола Орендарчук провів пленарне засідання чергової двадцятої сесії районної ради сьомого скликання.

У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради Леся Онищак, голова районної державної адміністрації Олег Недогода, голови територіальних громад району, начальники управлінь і відділів районної державної адміністрації, керівники підприємств, установ і організацій району, представники місцевих засобів масової інформації.

Відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Регламенту районної ради питання, внесені до порядку денного сесії, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради.
Проекти рішень було розміщенол на офіційному веб-сайті районної ради, надіслано на електронні скриньки народним обранцям району та роздано у паперовому варіанті присутнім на сесії депутатам.

До порядку денного вісімнадцятої сесії було включено 31 питання. У її роботі взяли участь 23 депутати.

Депутати Монастирищенської районної ради затвердили бюджет на 2018 рік і  погодили структуру і чисельність установ районуЗатвердивши порядок денний сесії, вони прийняли низку районних програм, а саме: програму економічного і соціального розвитку Монастирищенського району на 2018 рік; зайнятості населення на 2018-2020 роки; національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, підготовки молоді до військової служби на 2018-2020 роки; підтримки місцевого самоврядування в Монастирищенському районі на 2018-2020 роки; організації харчування учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій закладів загальної середньої освіти району на 2018-2020 роки, а також внесли зміни до районного бюджету на 2017 року.

Далі депутати перейшли до розгляду питання про районний бюджет на 2018 рік, визначивши доходи районного бюджету у сумі 324 875 460 грн., в тому числі, доходи загального фонду районного бюджету 322 622 806 грн., доходи спеціального фонду районного бюджету 2 252 654 грн.; видатки районного бюджету у сумі 324 875 460 грн., в тому числі, видатки загального фонду районного бюджету 322 622 806 грн., видатки спеціального фонду районного бюджету 2 252 654 грн.

Жваве обговорення серед депутатів викликало питання доцільності надання міському бюджету субвенції з районного бюджету на наступний рік, оскільки міські заклади дошкільної освіти тривалий літній (2-3 місяці) та зимовий (1 місяць) періоди не функціонують, за винятком роботи однієї чергової групи, яка є різновіковою, до того ж її обслуговують нові вихователі та їх помічники кожні чотири години, що є травматичним для дитячої психіки. Зазначено також, що у Черкаській області немає жодного закладу дошкільної освіти, який би не працював такий тривалий термін.

Депутати Монастирищенської районної ради затвердили бюджет на 2018 рік і  погодили структуру і чисельність установ районуПісля обговорення депутати переважною більшістю голосів прийняли рішення про затвердження районного бюджету на 2018 рік без надання субвенції міському бюджету на утримання закладів дошкільної освіти, тим більше, що такі заклади утримуватимуться за рахунок районного бюджету.

Сесія районної ради погодила структуру і чисельність установ району на 2018 рік, зокрема, освіти, культури, охорони здоров’я, а також затвердила штатні розписи комунальних закладів: спеціалізованого лісогосподарського підприємства, видавничо-поліграфічного підприємства «Мрія», територіального центру соціального обслуговування та виконавчого апарату районної ради.

У ході сесії депутати погодили ціни на лісопродукцію на І квартал 2018 року, затвердили нову редакцію статуту Монастирищенського районного будинку культури та передавальний акт Аврамівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Монастирищенської районної ради, технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельних ділянок, а також розглянули низку питань, що стосуються управління майном комунальної власності.

Після завершення сесії голова районної ради та голова райдержадміністрації провели робочу нараду з сільськими головами.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5194-deputati-monastirischenskoii-rayonnoii-radi-zatverdili-biudzhet-na-2018-rk-pogodili-strukturu