Депутати Золотоніської районної ради ухвалили низку рішень з важливих питань економічного, соціального та культурного життя району

22 лютого 2018, 20:31
Депутати Золотоніської районної ради ухвалили низку рішень з важливих питань економічного, соціального та культурного життя району21 лютого 2018 року в залі засідань районної ради проведено сесію Золотоніської районної ради, на якій депутати ухвалили рішення з важливих питань економічного, соціального та культурного розвитку району, визначили пріоритетні напрями на 2018 рік тощо.

Долучилися до обговорення питань порядку денного голова райдержадміністрації Олександр Лісовий, депутати обласної ради Віктор Гончаренко та Олександр Лошков, сільські голови, керівники правоохоронних органів, структурних підрозділів райдержадміністрації, представники громадськості.

У засіданні також взяв участь народний депутат України Владислав Голуб.

На початку роботи керівники району Валерій Саранча і Олександр Лісовий публічно привітали кращі колективи фізичної культури, які здобули призові місця за підсумками районної спартакіади 2017 року з десяти видів спорту. Грамоти і кубки отримали сільські голови з Нової Дмитрівки, Гельмязова, Піщаного, Зорівки, Антипівки та Драбівець.

За активну участь у спартакіаді було відзначено Почесними грамотами й сільських спортсменів з Деньгів, Подільського, Лукашівки, Домантового, Синьооківки, Благодатного, Дмитрівки, Ковтунів, Коробівки, Скориківки. Заслужено почесну нагороду отримав і директор ФОК «Колос» Олександр Бут.

Депутати Золотоніської районної ради ухвалили низку рішень з важливих питань економічного, соціального та культурного життя районуОпісля депутати за пропозицією головуючого на сесії Валерія Саранчі заслухали народного депутата України Владислава Голуба. У своєму виступі він подякував за спільну роботу, яку вдалося зробити торік для навчальних, медичних закладів кожного із населених пунктів району, а також і в Золотоніській ЦРЛ. На думку депутата, це ознака того, коли є взаємодія, співпраця, то завжди приходить результат.

Владислав Голуб запевнив, що свої зусилля буде спрямовувати на вирішення інших проблем мешканців району. Зокрема, це стосується функціонування водного фонду. Йдеться про забруднення річок Суха Згар та Золотоношка внаслідок скиду стічних вод КП «Міський водоканал» тощо. Він впевнений, що спільними зусиллями вдасться змінити ситуацію і позитивно вирішити цю екологічну проблему.

Депутати Золотоніської районної ради ухвалили низку рішень з важливих питань економічного, соціального та культурного життя районуПотім депутати заслухали запит колеги Олексія Кібальника про масову вирубку лісів. До обговорення порушеної теми долучилася ініціативна група. Її представник Ростислав Пилипенко відмітив, що вони активно проводять рейди і виявляють факти незаконної вирубки лісів. У лісах суцільні галявини. Громадський активіст певен, що це злочин проти природи, яка є фундаментальною цінністю народу.

Після емоційного обговорення депутати проголосували за створення комісії, до складу якої залучити представників депутатського корпусу, правоохоронних органів, активістів.

Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Вони підтримали програму економічного і соціального розвитку Золотоніського району на 2018 рік.

Без зауважень проголосували за програму відзначення 95-ї річниці утворення Золотоніського району; програму розвитку інформаційного простору Золотоніського району на 2018 рік.

Далі внесли зміни до районної програми підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2017-2020 роки, а саме: впровадження електронного документообігу в апараті та структурних підрозділах райдержадміністрації; комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки; до районної комплексної програми щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2018-2022 роки; погодили доповнення до районної програми підтримки управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації щодо обладнання приміщення управління протипожежною сигналізацією, первинними засобами пожежогасіння та засобами охорони.

Депутати підтримали ініціативу громадськості щодо встановлення цьогоріч на території району пам’ятника учасникам антитерористичної операції на сході України.

Окрім цього, на сесії прийнято рішення про внесення змін та доповнень до програми розвитку освіти Золотоніщини; до програми розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення. У цей перелік включено 20 доріг загального користування місцевого значення Золотоніського району, на яких заплановано виконати першочергові роботи з капітального та поточного ремонтів за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Чимало часу депутати приділили фінансовим питанням, а саме прийняттю рішень, що стосуються змін і звіту про районний бюджет за 2017 рік. Схвалили на сесії і зміни до головного кошторису району на 2018 рік.

Окрім вищевикладеного, депутати ухвалили зміни до списку присяжних Золотоніського міськрайонного суду; про ліквідаційний баланс редакції Золотоніського районного радіомовлення; дали згоду на затвердження матеріалів технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок, управління комунальним майном.

Наприкінці своєї роботи депутати підтримали ініціативу медичних працівників про звернення до вищого керівництва держави щодо соціального захисту тих, хто трудиться для людей, дбаючи про їхнє здоров’я та затвердили перспективний план роботи районної ради на 2018 рік.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5279-deputati-zolotonskoii-rayonnoii-radi-uhvalili-nizku-rshen-z-vazhlivih-pitan-ekonomchnogo