Комісії обласної ради рекомендували на пленарне засідання питання комунального майна та агропромислового розвитку

23 лютого 2018, 18:33
Комісії обласної ради рекомендували на пленарне засідання питання комунального майна та агропромислового розвитку23 лютого 2018 року в порядку підготовки до сесії обласної ради проведено засідання ще декількох постійних комісій.

У їх роботі взяли участь голова обласної ради Олександр Вельбівець і перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Так, під головуванням Наталії Кравцової члени постійної комісії обласної ради з питань комунальної власності, підприємництва та регуляторної політики розглянули низку профільних питань.Комісії обласної ради рекомендували на пленарне засідання питання комунального майна та агропромислового розвитку

Варто зазначити, що розглядаючи і підтримуючи проекти рішень щодо передачі майна комунальної власності, його списання, надання дозволу на передачу майна в оренду або часткове звільнення від сплати надходжень від орендної плати, члени комісії багато належної уваги приділили розгляду і обговоренню проекту Програми приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області, що перебувають у сфері управління Черкаської обласної ради, на 2018-2019 роки.

З цих питань інформував присутніх на засіданні начальник управління майном виконавчого апарату обласної ради Віталій Петров.Комісії обласної ради рекомендували на пленарне засідання питання комунального майна та агропромислового розвитку

Фактично члени постійної комісії визначалися з кожним об’єктом, передивлялися слайди, заслуховували аргументи тощо.

За винятком окремих об’єктів, проект Програми було підтримано і рекомендовано до ухвалення рішення депутатами на пленарному засіданні обласної ради.

З певними зауваженнями члени комісії схвалили проект рішення щодо Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2018 рік.Комісії обласної ради рекомендували на пленарне засідання питання комунального майна та агропромислового розвитку

В ході подальшої роботи члени комісії дали згоду: на оренду цілісних майнових комплексів колишніх комунальних поліграфічних підприємств у Жашкові, Христинівці, Корсунь-Шевченківському і Чорнобаї; внесення змін до кодів видів економічної діяльності суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області; щодо Порядку проведення конкурсу на право оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Черкаської області; виділу у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності Черкаської обласної ради; на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та комунальному підприємству \"АЕРОПОРТ ЧЕРКАСИ Черкаської обласної ради\" – земельної ділянки в постійне користування по вул. Смілянській, 168, м. Черкаси та інші.

Одноголосно підтримано проект рішення щодо плану діяльності обласної ради з підготовки регуляторних актів на 2018 рік.Комісії обласної ради рекомендували на пленарне засідання питання комунального майна та агропромислового розвитку

На завершення роботи погоджено призначення Галини Юліної на посаду завідувача КП «Черкаська центральна районна аптека №5 Черкаської обласної ради» та затверджено звіт за результатами роботи комісії з оцінки корупційних ризиків у діяльності Черкаської обласної ради.

Цього дня проведено також засідання постійної комісії з питань агропромислового розвитку та земельних відносин. Вів його голова цієї постійної комісії Олександр Лупашко.

Спочатку члени комісії підтримали проект Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2018 рік, а потім приступили до розгляду низки профільних питань.Комісії обласної ради рекомендували на пленарне засідання питання комунального майна та агропромислового розвитку

Зокрема, вони обговорили інформації начальника управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігоря Колодки щодо виконання обласних програм: підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 року; розвитку рибного господарства водойм Черкаської області на 2014-2020 роки (із змінами від 24.03.2017 року № 13-10/VI); охорони і підвищення родючості ґрунтів Черкаської області «Родючість 2016-2020».

Окремо заслухали і взяли до відома інформацію заступника начальника Черкаського регіонального управління водних ресурсів Владислава Бондаренка щодо виконання обласної екологічної програми «Чистий Дніпро» та за результатами обговорення рекомендували розробити нову програму і подати її на розгляд депутатського корпусу обласної ради на одну із наступних сесій.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5281-komsii-oblasnoii-radi-rekomenduvali-na-plenarne-zasdannia-proekt-oblasnoii-programi