Сесія Тальнівської районної ради відзначалася змістовністю розглянутих питань і важливістю прийнятих рішень

23 лютого 2018, 19:32
Сесія Тальнівської районної ради відзначалася змістовністю розглянутих питань і важливістю прийнятих рішень 23 лютого 2018 року голова районної ради Валентина Любомська провела засідання 22 сесії Тальнівської районної ради сьомого скликання.

В її роботі взяли участь депутати обласної ради Володимир Копійченко та Анатолій Скіченко, голова райдержадміністрації Василь Клименко, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники засобів масової інформації та громадських організацій.

На початку Валентина Олександрівна зазначила, що в міжсесійний період у районі відзначалися події загальнодержавного рівня, а саме: 100-річчя боїв під Крутами, що стали символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність; День вшанування учасників бойових дій на території інших держав; вшанування пам\'яті Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників Революції Гідності, серед яких є наш земляк - Герой України Юрій Паращук.

Задля відзначення цих подій було проведено різні заходи, панахиди та здійснено покладання вінків і квітів до могил, меморіальних дощок.

Сесія Тальнівської районної ради відзначалася змістовністю розглянутих питань і важливістю прийнятих рішень Далі голова районної ради повідомила, що нещодавно Тальнівщина знову попрощалась із 20-річним старшим матросом 36-ї бригади морської піхоти, який загинув у зоні проведення АТО, уродженцем села Криві Коліна Артемом Жовтобрюхом і запропонувала хвилиною мовчання вшанувати Героя і всіх земляків та інших патріотів України, які віддали своє життя за незалежність, свободу та територіальну цілісність України, її європейський вибір.

Опісля Валентина Любомська привітала тих депутатів районної ради, сільських голів та старост, які відзначали свій день народження у міжсесійний період, та повідомила про кадрові зміни у керівництві Тальнівського відділення Звенигородської ОДПІ. Його начальником призначено Маринченка Олександра Васильовича.

Потім спільно із головою райдержадміністрації виконала приємну місію - вручили нагороди.

Сесія Тальнівської районної ради відзначалася змістовністю розглянутих питань і важливістю прийнятих рішень За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток архівної справи в районі та з нагоди 30-річчя роботи в органах місцевого самоврядування та виконавчої влади Почесною Грамотою обласної ради нагороджено начальника архівного відділу райдержадміністрації Валентину Олійник.

За сумлінну працю в органах місцевого самоврядування Почесною Грамотою районної державної адміністрації та районної ради нагороджено секретаря Корсунської сільської ради Сергія Касіра.

Сесія Тальнівської районної ради відзначалася змістовністю розглянутих питань і важливістю прийнятих рішень За вагомий внесок в розвиток агропромислового комплексу району оголошено Подяку районної державної адміністрації та районної ради директору Заліської філії сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «Корсунь», депутату районної ради Юрію Драгану.

Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного сесії. Першим вони заслухали звіт голови районної ради про діяльність ради за 2017 рік та взяли його до відома.

Наступним депутати затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2017 рік і затвердили зміни до районного бюджету на 2018 рік та до програм – соціально-економічного та культурного розвитку Тальнівського району на 2018 рік; «Турбота» на 2015-2020 роки; «Питна вода Тальнівщини» на 2010-2020 роки.

Сесія Тальнівської районної ради відзначалася змістовністю розглянутих питань і важливістю прийнятих рішень Також внесено зміни до рішення районної ради про утворення постійних комісій районної ради, обрання їх голів та персонального складу, а також до рішення про утворення президії районної ради та затвердження її складу.

Депутати затвердили низку нових районних програм: «Інформаційно-аналітична система «Місцеві бюджети на 2018-2020 роки»; проведення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи у Тальнівському районі на 2018-2020 роки; розвитку фізичної культури і спорту в районі на 2018-2020 роки; розвитку первинної медико-санітарної допомоги населенню Тальнівщини на засадах загальної практики сімейної медицини на 2018-2022 роки.

Сесія Тальнівської районної ради відзначалася змістовністю розглянутих питань і важливістю прийнятих рішень З метою підвищення ефективності роботи районної державної адміністрації та її структурних підрозділів, організації навчання та підвищення кваліфікації державних службовців, дотримання вимог чинного законодавства про державну службу, покращення якості адміністративних послуг громадянам до рівня європейських стандартів, оздоровлення відносин між органами влади й населенням, інститутами громадянського суспільства, прийнято Програму підтримки діяльності органів виконавчої влади на 2018-2020 роки.

У ході розгляду депутати обговорили та прийняли рішення про затвердження актів прийому-передачі майна центральної районної лікарні; надали дозвіл управлінню агропромислового та економічного розвитку районної державної адміністрації на передачу в оренду майна спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району та затвердили звіти про незалежну оцінку об’єктів комунальної власності по Тальнівському районному будинку культури.

Сесія Тальнівської районної ради відзначалася змістовністю розглянутих питань і важливістю прийнятих рішень Також затверджено перелік об’єктів (суб’єктів) спільної власності територіальних громад сіл і міста району та план заходів і кошторис витрат з реалізації у 2018 році програми організаційного і технічного забезпечення здійснення заходів щодо утримання та використання об’єктів спільної власності територіальних громад сіл і міста району на 2016-2020 роки.

Відповідно внесених змін до Програми правової освіти населення Черкаської області на 2016 – 2020 роки, було визнано таким, що втратило чинність рішення Тальнівської районної ради від 29.01.2016 № 3-6/VII «Про програму правової освіти населення Тальнівського району на 2016-2020 роки».

Рішеннями сесії затверджено двадцять дев’ять технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Голова районної ради Валентина Любомська проінформувала присутніх про відповіді, які надійшли на звернення, подані депутатами районної ради та нагадала депутатам про необхідність подання декларацій до 1 квітня 2018 року.

На завершення роботи сесії Валентина Любомська подякувала всім за плідну активну роботу при підготовці та проведенні сесії.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5282-sesia-talnvskoii-rayonnoii-radi-vdznachalasia-zmstovnstiu-rozglianutih-pitan-vazhlivstiu