Олександр Вельбівець взяв участь у засіданні конкурсної комісії з відбору природоохоронних проектів, що співфінансуються з обласного бюджету

27 лютого 2018, 17:34
Олександр Вельбівець взяв участь у засіданні конкурсної комісії з відбору природоохоронних проектів, що співфінансуються з обласного бюджету27 лютого 2018 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у роботі комісії облдержадміністрації з оцінки та конкурсного відбору природоохоронних проектів, реалізація яких передбачена у цьому бюджетному році. Варто зазначити, що нині участь в конкурсі, окрім міст і районів, беруть також об’єднані територіальні громади, в тому числі і новоутворені.

Нагадаємо, що рішення обласної ради передбачає, що на реалізацію природоохоронних проектів за умови співфінансування із місцевими бюджетами (частка спільнокошту має становити не менше 10%) із загального обсягу коштів обласного екологічного фонду буде розподілено його 50 відсотків.

Комісією враховано, що загальна сума коштів екологічного фонду у 2018 році становить 16 млн. 710 тисяч грн., а значить, до розподілу підлягатиме 8 млн. 355 тисяч гривень.

Олександр Вельбівець взяв участь у засіданні конкурсної комісії з відбору природоохоронних проектів, що співфінансуються з обласного бюджетуУправління екології та природних ресурсів облдержадміністрації та Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства облдержадміністрації впродовж місяця попередньо вивчали подані проекти та підготували відповідні висновки. Дванадцять проектів повернули на доопрацювання, шість із яких взагалі не відповідали оціночним умовам і критеріям.

У підсумку членам конкурсної комісії запропоновано розглянути 34 природоохоронних проекти. Їх сумарна кошторисна вартість загалом сягає понад 90 млн. грн.

Голова обласної ради, звертаючись до присутніх, зазначив, що минулого року під час проведення такого ж конкурсного відбору він запропонував проводити попереднє вивчення природоохоронних проектів, що фінансуються за рахунок обласного екологічного фонду, на початку року, а не в квітні, як це практикувалося раніше. Тоді розгляд надто затягувався, адже поки визначалися з проведенням тендерів, підрядника робіт, укладанням договорів, то і літо закінчувалося.

Олександр Вельбівець взяв участь у засіданні конкурсної комісії з відбору природоохоронних проектів, що співфінансуються з обласного бюджету– Я хочу подякувати комісії, що прислухалися та дотрималися цих рекомендацій, – наголосив Олександр Вельбівець. – Мета одна – дати можливість переможцям конкурсу значно раніше розпочати реалізацію проектів, щоб вони могли повністю освоїти кошти на виконання робіт і проведення всіх інших необхідних заходів на об’єктах впродовж бюджетного року, як це передбачено законодавством.

Голова обласної ради також зазначив, що всі подані природоохоронні проекти мають високу актуальність. Він буде вносити пропозицію депутатам на пленарному засіданні обласної ради підтримати проекти, що будуть визнані переможцями.

Члени комісії насамперед надавали перевагу тим проектам, що відповідають цільовому використанню бюджетних коштів, передбачають природоохоронний ефект, усувають екологічну проблему, покращують стан довкілля, а також враховують найбільший відсоток співфінансування із місцевих бюджетів.

Остаточні результати і переможців комісія оголосить на наступному засіданні, що відбудеться вже за декілька днів.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5284-oleksandr-velbvec-vziav-uchast-u-zasdann-konkursnoii-komsii-z-vdboru-prirodoohoronnih-proektv