Підписано тристоронній меморандум співпраці з ДП «СЕТАМ»

05 березня 2018, 15:27
Підписано тристоронній меморандум співпраці з ДП «СЕТАМ»05 березня 2018 року голова обласної ради Олександр Вельбівець в рамках тристоронньої угоди підписав меморандум співпраці з державним підприємством «СЕТАМ», що підпорядковане Міністерству юстиції України.

З інших сторін Угоду про співробітництво і партнерство підписали голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко та генеральний директор ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов.

Присутніми на цій неординарній події були також директор Черкаської філії ДП «СЕТАМ» Єгор Мацак, начальник Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Олександр Свіренюк, начальник управління ДВС Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Ярослав Фатенко.

Підписано тристоронній меморандум співпраці з ДП «СЕТАМ»Інформуючи присутніх на зустрічі, генеральний директор Віктор Вишньов зазначив, що Міністерство юстиції України продовжує реалізацію комплексної реформи з реалізації майна через електронний аукціон OpenMarket.

У своїй роботі ДП «СЕТАМ» використовує інноваційну криптографічну технологію Blockchain, що не дає можливості для зовнішнього втручання і маніпулювання даними учасників аукціонів з продажу майна. Кожний з них зможе перевірити, що дані про нього було внесено в базу даних правильно і без змін.

Підписано тристоронній меморандум співпраці з ДП «СЕТАМ»СЕТАМ – це система електронної торгівлі арештованим майном. Нині йде робота над подальшим розширенням номенклатури товарів, майна, що продається прозоро, відкрито, без маніпулювання, а також активно йде розбудова співпраці з органами місцевого самоврядування. Нинішній захід – ще один крок в цьому напрямку.

Олександр Вельбівець висловив своє бачення щодо підписання меморандуму про співпрацю. Він зазначив, що був свідком ефективної роботи підприємства, коли на аукціоні було продано з підвищенням ціни монумент Леніна з рідної Лисянщини. В умовах реформування місцевого самоврядування, утворення об’єднаних територіальних громад така співпраця набуває особливого змісту. Адже трапляються факти, коли комунальне майно спільної власності сіл, селищ, міст використовується неефективно або реалізовується не прозоро. Це підриває довіру до влади, породжує різні чутки тощо.

– Нам відомо, що система вже успішно працює майже на всій території України. Це максимально відкрита і прозора платформа Міністерства юстиції, яка повертає довіру громадян до влади щодо реалізації того чи іншого майна, – підкреслив Олександр Вельбівець. – Підприємство відповідає всім вимогам, які ставляться до організатора електронних торгів. Будь-яка місцева громада зможе реалізувати своє майно за ринковими цінами і отримати додаткові кошти до власного бюджету. Черкаська обласна рада приєднується до даного меморандуму. Ми маємо комунальне майно і хочемо його реалізовувати. Ми зацікавлені у відкритій та чесній реалізації майна, внаслідок якої у бюджет надійдуть додаткові кошти.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5290-pdpisano-tristoronny-memorandum-spvprac-z-dp-setam