Центр «Ейдос» та Секретаріат Уповноваженого з прав людини високо оцінив доступ до публічної інформації в Черкаській обласній раді

12 березня 2018, 16:44
Центр «Ейдос» та Секретаріат Уповноваженого з прав людини високо оцінив доступ до публічної інформації в Черкаській обласній  радіІз травня до вересня 2017 року центр політичних студій та аналітики «Ейдос» у співпраці із Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини здійснив моніторинг забезпечення «права знати» органами місцевої влади в рамках Платформи «Омбудсмен+».

Під вибірку потрапило 96 органів місцевого самоврядування, серед яких і Черкаська обласна рада.

Дослідження ґрунтувалося на «Методології оцінки рівня забезпечення доступу до публічної інформації суб’єктами владних повноважень» з метою отримання об’єктивної і незалежної оцінки стану виконання владою законодавства про доступ до публічної інформації.

Згідно комплексної оцінки повноти, навігаційної доступності та доступності форматів сайт Черкаської обласної ради отримав 172 бали, що значно вище за середнє значення цього показника, і посів четверте місце, пропустивши вперед лише сайти Вінницької, Рівненської і Львівської обласних рад.

У висновках також йдеться, що оцінка навігаційної доступності становить 100 відсотків, структура дозволяє знайти більшість інформації за 3 кліки. Вищим за середнє значення і оцінка повноти даних.

Окрім того, перевірялася своєчасність надання відповідей на запити на отримання публічної інформації,забезпечення доступу до публічної інформації шляхом оприлюднення на офіційному сайті та інше.

За підсумками моніторингу центр політичних студій та аналітики «Ейдос» підготував окремі пропозиції, які рекомендує врахувати в подальшій роботі.






Source URL: https://oblradack.gov.ua/5298-centr-eydos-ta-sekretarat-upovnovazhenogo-z-prav-liudini-visoko-ocniv-dostup-do-publchnoii