Валентин Тарасенко взяв участь у нараді з питань децентралізації, яку провів Президент України

06 квітня 2018, 18:51
Валентин Тарасенко взяв участь у нараді з питань децентралізації, яку провів Президент України5 квітня 2018 року, в ході робочої поїздки до Вінницької області, Президент України Петро Порошенко провів розширену урядову нараду з питань децентралізації та регіонального розвитку.

Участь у цій нараді взяв перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

Президент України, виступаючи перед учасниками наради та аналізуючи в цілому тенденції впровадження реформи місцевого самоврядування, стану децентралізації і регіонального розвитку, наголосив, зокрема, на значному збільшенні бюджетів місцевих громад і розширенні їх можливостей для розвитку.

За його словами, якщо порівняти бюджетні показники 2013-2014 років (початку реформи) і 2018 рік, то вони переконливо свідчать на користь реформи місцевого самоврядування.

«Лише за січень-лютий 2018 року порівняно з двома першими місяцями 2017 року приріст загального фонду місцевих бюджетів склав 21,3%. І така тенденція триває четвертий рік поспіль. Минулого року ці доходи взагалі зросли на понад 30%», – зазначив Петро Порошенко.

За словами Президента, прийнято рішення збільшити також Фонд регіонального розвитку у порівнянні з попередніми роком з трьох з половиною до шести мільярдів. Водночас, він зауважив, що процес реформи місцевого самоврядування та децентралізації ще далекий від завершення.

Валентин Тарасенко взяв участь у нараді з питань децентралізації, яку провів Президент України«Органи місцевого самоврядування мають зосередити зусилля на покращенні життєвого середовища для всіх громадян України – надання високоякісних, публічних послуг в економічному, соціальному і культурному розвитку територіальних громад. Кожна відремонтована лікарня, кожний збудований дитячий садок, кожен прокладений автошлях є вкладом в розвиток країни, елементом забезпечення загальнонаціональних інтересів і кроком до покращення іміджу на міжнародній арені», – наголосив Глава держави.

Президент звернувся до представників місцевих органів влади: «Ви маєте зробити свою частку роботи в складі нашої спільної команди».

Протягом дня учасники наради окремо в межах панельних дискусій розглянули здобутки децентралізації в Україні та завдання виконавчої влади і громад з реалізації цієї реформи на перспективу, а також питання економічного розвитку регіонів – як пріоритет нинішнього етапу децентралізації.

Серед практичних аспектів впровадження реформи учасники розширеної наради розглянули децентралізацію у сфері освіти та охорони здоров\'я. обмінялися досвідом щодо проблем розвитку та кращих практик реформи децентралізації.

Підсумки наради підбив Прем\'єр-міністр України Володимир Гройсман.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5350-valentin-tarasenko-vziav-uchast-u-narad-z-pitan-decentralzacii-iaku-provv-prezident-ukraiini