Олександр Вельбівець: обласна організація ветеранів війни і праці – найбільш дієва та об’єднуюча на Черкащині

17 травня 2018, 14:38
Олександр Вельбівець: обласна організація ветеранів війни і праці – найбільш дієва та об’єднуюча на Черкащині16 травня 2018 року в обласному Будинку учителя проведено засідання президії обласної організації ветеранів війни і праці за участю голів районних організацій області.

Відкрив і вів засідання голова цієї організації Володимир Веретільник.

У роботі президії ветеранської організації взяв участь голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Олександр Вельбівець: обласна організація ветеранів війни і праці – найбільш дієва та об’єднуюча на ЧеркащиніУ порядку денному засідання значилося декілька питань та основним із них було питання щодо участі ветеранських організацій області у відзначенні 75-ої річниці визволення Черкащини від нацистів та підготовки до святкування ювілейної річниці вигнання нацистських окупантів з України в роки Другої світової війни.

Інформував з цього питання голова обласної організації ветеранів війни і праці Володимир Веретільник.

Зокрема, йшлося про те, що датою, коли першим із районів нинішньої Черкащини було звільнено Драбівщину, є 22 вересня 1943 року. Тому запропоновано розпочати низку святкових заходів із цього лівобережного краю. Практика попередніх років свідчить, що це можуть бути різні форми і методи, але мета одна – донести до нинішніх поколінь жахіття років окупації та якою жертовною ціною здобуто мир і право бути господарем на своїй землі,Олександр Вельбівець: обласна організація ветеранів війни і праці – найбільш дієва та об’єднуюча на Черкащинівшанувати героїв-визволителів, які власним прикладом показали майбутнім поколінням, що за волю і свободу треба боротися і перемагати ненависного ворога, яким би грізним він не був і звідки б не зазіхав на нашу рідну землю.

Голова обласної ради, виступаючи в обговоренні питання, зазначив, що саме обласна організація ветеранів війни і праці не час від часу, не від ювілею до ювілею, а постійно займається патріотично-виховною роботою серед молодого покоління. Вона є найбільш дієвою і об’єднуючою силою на теренах Черкащини, яка вирішує конкретні справи – чи це стосується членів організації, чи інших категорій населення, громадських або суспільно-значимих справ тощо.

Олександр Вельбівець: обласна організація ветеранів війни і праці – найбільш дієва та об’єднуюча на ЧеркащиніОлександр Вельбівець зауважив, що і нині на засіданні президії йде конструктивна розмова, вносяться конкретні пропозиції, які, по суті, виходять за рамки відзначення ювілею, а переплітаються з сучасною ситуацією щодо збереження цілісності і незалежності нашої держави, а головне – стосуються виховання в молоді патріотизму на героїчних прикладах воїнів Другої світової війни, зокрема, і наших земляків-черкасців, які нині захищають нас у війні на Донбасі.

Голова обласної ради додав, що і надалі буде сприяти діяльності обласної організації ветеранів війни та праці, а нинішнє рішення президії щодо відзначення 75-ої річниці визволення Черкащини від нацистів буде підтримано і доведено до всіх органів місцевого самоврядування.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5406-oleksandr-velbvec-oblasna-organzacia-veteranv-vyni-prac-nayblsh-dievsha-ta-obiednuiucha-na