Пам’ять загиблих воїнів АТО Лисянщини вшанували проведенням спортивного турніру

21 травня 2018, 13:19
Пам’ять загиблих воїнів АТО Лисянщини вшанували проведенням спортивного турніру18 травня 2018 року голова обласної ради Олександр Вельбівець виступив спонсором і взяв участь у проведенні щорічних змагань «Кубок пам’яті загиблих воїнів АТО Лисянського району з віджимання», що відбулися у спортивному залі Лисянської загальноосвітньої школи №2. На спортивний захід також були запрошені батьки та рідні героїв.

Організаторами спортивного дійства стали члени районної громадської організації «Спілка учасників АТО Лисянщини «Тікич», суддівство проводили учасники антитерористичної операції. Учасниками змагань стали учні усіх загальноосвітніх закладів району в чотирьох вікових категоріях: 16-18, 14-16, 12-14 та 8-12 років. Окрім хлопців бажання взяти участь у спортивному змаганні виявили також школярки Лисянщини, тож окрему категорію «Дівчата» було сформовано вже у ході змагань.Пам’ять загиблих воїнів АТО Лисянщини вшанували проведенням спортивного турніру

Головною метою проведення змагань є популяризація здорового способу життя, героїко-патріотичне виховання молоді та вшанування пам’яті загиблих героїв АТО з Лисянського району, які віддали своє життя за Україну: Олега Стукала, Олега Коваля, Олексія Зінченка і Олександра Городового.

За результатами змагань визначили по три переможці у кожній із груп. Переможцям, які посіли 1-3 місця у категорії, були вручені жетони та грошові нагороди: за перше місце – 500 грн, друге – 300 грн і третє місце – 200 грн.

Пам’ять загиблих воїнів АТО Лисянщини вшанували проведенням спортивного турніруАбсолютним переможцем за сумою «жимів» серед загальної кількості учасників став учень Лисянської ЗОШ №1 – гімназія Хійовуш Муххамадієв, якому окрім грошового призу передали Кубок чемпіона змагань.

– Висловлюю подяку організаторам і учасникам змагань за збереження та примноження пам’яті про наших героїв, героїко-патріотичного виховання молоді та підтримки здорового способу життя серед підростаючого покоління… Знаючи особисто окремих із загиблих, навчаючись в одній школі, із впевненістю можу констатувати, що вони були завзятими спортсменами, завжди підтягнуті й завзяті. Думаю, що сьогоднішній захід – це наша гідна подяка цим чоловікам. Бо ж доки житиме пам’ять про наших героїв серед живих, доки ми пам’ятатимемо про їхній подвиг заради нас, доти вони будуть живі: в серцях і душах прийдешніх поколінь, – наголосив Олександр Вельбівець.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5411-pamiat-zagiblih-voiinv-ato-lisianschini-vshanuvali-provedenniam-sportivnogo-turnru