Черкаська міська рада звільнила від сплати земельного податку КП «Аеропорт-Черкаси»

18 червня 2018, 16:20
Черкаська міська рада звільнила від сплати земельного податку КП «Аеропорт-Черкаси»18 червня 2018 року голова обласної ради Олександр Вельбівець взяв участь у роботі пленарного засідання сесії Черкаської міської ради, на якому, зокрема, розглядалось питання запровадження податкової пільги для комунального підприємства «Аеропорт-Черкаси» в частині звільнення від сплати податку на землю.

– Ви всі є свідками того, що хоча підприємство залишається активним, однак, на превеликий жаль, на сьогодні має негативні показники діяльності. Ним не здійснюються функції за основним видом діяльності і лише прибутки від передачі в оренду майна дозволяють забезпечувати виплати заробітної плати працівникам та здійснювати розрахунок за енергоносії, – зауважив голова обласної ради, звертаючись до міських депутатів.

Черкаська міська рада звільнила від сплати земельного податку КП «Аеропорт-Черкаси»Він також зазначив, що раніше відбулося ряд робочих нарад за участі керівництва області й міста, депутатів міськради, де обговорювались перспективи розвитку аеропорту:

«Приємно, що нам спільно вдалося досягти певних домовленостей. І, щоб ці домовленості не носили декларативний характер з боку обласної влади, вже схвалено ряд рішень, які підтверджують наші наміри забезпечити нормальну роботу підприємства. Зокрема, були переглянуті перспективні і пріоритетні напрямки використання розвиткового бюджету, в тому числі із залученням ресурсу Державного фонду регіонального розвитку, завдяки чому КП «Аеропорт-Черкаси» перенаправлено 130 млн. грн на ремонт злітно-посадкової смуги. Крім того, 2,5 млн. грн виділяється на проведення ремонтних робіт безпосередньо на самому аеровокзалі. За останніми пропозиціями, що будуть розглянуті 27 червня на пленарному засіданні сесії обласної ради, ще 4 млн. грн із екологічного фонду буде спрямовано на ремонт каналізаційних мереж підприємства».

За словами Олександра Вельбівця, важливими для підприємства були прийняті рішення про погашення заборгованості підприємства перед міським бюджетом у розмірі 9 млн. грн.

Черкаська міська рада звільнила від сплати земельного податку КП «Аеропорт-Черкаси»– Але, якщо пріоритетним завданням є не тільки збереження приміщення і майна підприємства, а перш за все – відновлення роботи аеропорту за його основним видом діяльності, то підтримка запропонованого проекту рішення – життєво важлива для втілення цього завдання… Тому прошу підійти прагматично до надання пільги підприємству та посприяти у відновленні роботи аеропорту у найкоротші терміни, – наголосив голова обласної ради.

У ході голосування за питання про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 27.06.2017 №2-2219 «Про затвердження Положень та ставок місцевих податків і зборів на території міста Черкаси» депутати міськради підтримали в тому числі й надання податкової пільги в частині звільнення від сплати податку на землю КП «Аеропорт-Черкаси».



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5453-cherkaska-mska-rada-zvlnila-vd-splati-zemelnogo-podatku-kp-aeroport-cherkasi