Проведено сесію Катеринопільської районної ради

13 серпня 2018, 20:59
Проведено сесію Катеринопільської районної ради10 серпня 2018 року відбулося засідання дев’ятнадцятої чергової сесії Катеринопільської районної ради сьомого скликання, яку провів голова районної ради Віталій Верета.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Ольга Ніколенко, заступники голови райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники установ, організацій, підприємств, громадських організацій, сільські, селищні голови.

Перед початком засідання присутні вшанували загиблих учасників антитерористичної операції хвилиною мовчання.

Далі голова районної ради та голова райдержадміністрації вручили Благословенну грамоту Патріарха Київського і всієї Руси-України, жителю Катеринополя полковнику Українського козацтва – Миколі Гордашевському.

Першими питаннями порядку денного сесії були внесені зміни до районних програм, таких як: комплексна програма \"Турбота\" на 2015-2020 роки; покращення соціального обслуговування найбільш вразливих верств населення на 2015-2018 роки; розвитку архівної справи у Катеринопільському районі на 2015 – 2019 роки; забезпечення утримання в належному стані адмінбудівель.

Начальник фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська внесла пропозиції щодо змін до районного бюджету. Так, за рахунок зменшення резервного фонду районного бюджету збільшено видатки на покриття витрат, які не було враховано при формуванні районного бюджету, а саме на галузь освіти, культури, медицини, соціального захисту та фінансування декількох районних програм.

Також за рахунок збільшення дохідної частини загального фонду районного бюджету збільшено видатки споживання та направлено кошти для передачі субвенції Киселівському сільському бюджету на виготовлення робочого проекту «Будівництво водогону в с. Киселівка Катеринопільського району Черкаської області», Центру первинної медико-санітарної допомоги та для забезпечення фінансуванням деяких районних програм: програми профілактики злочинності в районі, програми підтримки органів виконавчої влади, програми забезпечення пожежної безпеки.Проведено сесію Катеринопільської районної ради

У ході пленарного засідання в рамках реалізації державної політики щодо реформування закладів первинної медико-санітарної допомоги депутатами прийнято рішення про реорганізацію Катеринопільського районного центру первинної медико-санітарної допомоги у комунальне некомерційне підприємство з метою збільшенню господарської та фінансової автономії, поліпшення якості медичного обслуговування населення, підвищення економічної ефективності використання активів.

Відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів інформації» народними обранцями було прийняте рішення про початок процедури реформування редакції газети «Катеринрпільський вісник» у приватне підприємство.

Разом з тим, затверджено ряд програм: організаційного та фінансового забезпечення вирішення екологічних проблем у Катеринопільському районі на 2018-2020 роки; регіональної системи дорадчої служби для розвитку та підтримки фермерських господарств, сільськогосподарських виробничих та обслуговуючих кооперативів у Катеринопільському районі на 2018-2020 роки; покращення надання адміністративних послуг в територіальному сервісному центрі №7143 регіонального сервісного центру МВС в Черкаській області в 2018 році. Також голова постійної комісії районної ради з питань депутатської діяльності, етики, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та правопорядку Сергій Колісник прозвітував про роботу комісії.

Під час розгляду питань затвердження технічної документації – не знайшло підтримки у депутатів питання щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок для продажу права оренди на них на земельних торгах, погляди депутатів розділились на тих, хто підтримував питання наповнення сільських бюджетів і тих хто відстоював інтереси громадян, які користуються цими землями. Відповідно рішення з цього питання залишилось не прийнятим, навіть після спроби повернутися до його розгляду наприкінці сесії.

У зв’язку з недофінансуванням освітньої галузі незакритим залишається питання виплати відпускних педагогічним працівникам. Фахівцями було підготовлено та прийняте на пленарному засіданні звернення депутатів Катеринопільської районної ради Черкаської області до Міністра освіти і науки України Гриневич Л. М. та в.о. Міністра фінансів України Маркарової О. С.

Решта звернень, внесених на розгляд сесії, не знайшли підтримки депутатського корпусу.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5519-provedeno-sesiu-katerinoplskoii-rayonnoii-radi