Відбулася позачергова сесія Тальнівської районної ради

20 серпня 2018, 12:59
Відбулася позачергова сесія Тальнівської районної ради17 серпня 2018 року відбулася двадцять шоста позачергова сесія Тальнівської районної ради, яку провела голова районної ради Валентина Любомська.

Перед початком сесії голова повідомила, що 5 серпня 2018 року у селі Легедзине відбулися заходи по перепохованню останків загиблих бійців Другої світової війни, в яких взяли участь делегації з різних областей України: Черкаської, Київської, Харківської, Полтавської, Запорізької, Одеської, Кіровоградської. Також біля пам’ятника воїнам-прикордонникам в даному селі відбулося вшанування пам\'яті загиблих, приурочене 77-й річниці останнього бою прикордонників 93-го батальйону Окремої Коломийської прикордонної комендатури.

Потім присутні вшанувати пам’ять справжніх патріотів України, які віддали своє життя за свободу і незалежність України, загинули в роки другої світової війни хвилиною мовчання і поклали вінки до пам’ятника захисникам України, загиблим воїнам АТО та до пам’ятних знаків біля села Білашки.Відбулася позачергова сесія Тальнівської районної ради

Далі голова районної ради привітала депутатів районної ради та сільських голів, які відзначали свій день народження у міжсесійний період.

Валентина Любомська також проінформувала, що в міжсесійний період відбулося зібрання Асоціації фермерів та приватних землевласників Тальнівського району, зазначила, що головою асоціації обрано депутата Тальнівської районної ради Ігоря Новицького та побажала йому успішної діяльності на цій ниві.

З урахуванням пропозицій, внесених на засіданнях постійних комісій, президії районної ради, депутати затвердили порядок денний сесії.

Депутатами активно обговорювався хід виконання у I півріччі 2018 року Програми соціально-економічного та культурного розвитку Тальнівського району на 2018 рік, про що доповідав перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка. При розгляді даного питання було внесено цілий ряд пропозицій щодо поліпшення діяльності з забезпечення її виконання, наголошено на допущених недоліках. Відбулася позачергова сесія Тальнівської районної ради

Потім було заслухано інформацію про виконання районного бюджету за І півріччя 2018 року та внесено зміни до нього.

За наслідками обговорення прийнято рішення про реорганізацію Комунального закладу «Тальнівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Тальнівської районної ради Черкаської області шляхом перетворення в Комунальне некомерційне підприємство «Тальнівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тальнівської районної ради. Також депутати прийняли позитивне рішення щодо призначення Солодька Олега Володимировича на посаду головного лікаря Тальнівської центральної районної лікарні.

Депутатами також розглянуто внесення змін до структури та чисельності Тальнівської центральної районної лікарні, затвердження акту приймання – передачі основних засобів, внесення змін до статуту Павлівського Першого навчально-виховного комплексу «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» Тальнівської районної ради, надання дозволу відділу освіти Тальнівської райдержадміністрації на передачу в оренду приміщення теплиці Веселокутського НВК, безоплатну передачу з спільної власності територіальних громад сіл і міста Тальнівського району до комунальної власності територіальної громади села Легедзине пам’ятного знаку «Обеліск слави».

З метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження, ефективного використання кадрового потенціалу створено комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» Тальнівської районної ради.Відбулася позачергова сесія Тальнівської районної ради

Перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Гречка проінформував про хід виконання Програми розвитку інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом, утриманням автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури у Тальнівському районі на 2018-2020 роки. Депутати висловили стурбованість станом автомобільних доріг державного та місцевого значення в адмінмежах району. Зазначили, що незадовільний стан доріг ускладнює доступ громадян 42-х населених пунктів до районного центру для отримання медичних, освітніх, соціальних та інших послуг. Шкільні автобуси, здійснюючи цими шляхами підвіз учнів до навчальних закладів, часто виходять з ладу, витрачають більшу кількість пального. Рух автотранспортом такими дорогами призводить до збільшення дорожньо-транспортних пригод, створюється реальна загроза для життя громадян. За результатами обговорення прийнято звернення депутатів Тальнівської районної ради до Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаської обласної ради та Державного агентства автомобільних доріг України щодо вжиття термінових заходів із ремонту автомобільних доріг в районі.

Також затверджено технічні документації з нормативних грошових оцінок земельних ділянок, розміщених в адмінмежах району, за межами населених пунктів.

Враховуючи пропозиції, внесені постійними комісіями районної ради, схвалено звернення депутатів Тальнівської районної ради Черкаської області до Верховної Ради України щодо подолання вето Президента України на Закон України про боротьбу з контрабандою лісу-кругляку та звернення депутатів Тальнівської районної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, народних депутатів України щодо захисту інституції сім’ї в Україні.

По завершенню розгляду питань порядку денного Валентина Любомська привітала присутніх із прийдешніми святами – днем міста Тальне, Преображення Господнього або Яблучним Спасом, з Днем Державного Прапора України і Днем незалежності України та запросила всіх присутніх взяти участь у районних заходах.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5521-vdbulasia-pozachergova-sesia-talnvskoii-rayonnoii-radi