Валентин Тарасенко побував на презентації книги-альбому

29 листопада 2018, 13:25
Валентин Тарасенко побував на презентації книги-альбому28 листопада 2018 року у Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Т. Шевченка відбулася презентація книги-альбому Ірини Прилуцької «Блукав я по світу чимало».

Участь у заході взяв перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

На початку учасникам презентації було продемонстровано відео, в якому учні шкіл ділилися своїми знаннями щодо постаті Тараса Григоровича Шевченка.Валентин Тарасенко побував на презентації книги-альбому

Потім до слова було запрошено українського літературознавця, доктора філологічних наук Василя Пахаренка, який консультував автора під час створення видань «Стежинами великого Тараса» і «Блукав я по світу чимало».

Василь Іванович наголосив, що ця книга-альбом буде цікавою навіть нам, тим, хто тут народився, все життя прожив, бо одна справа це просто побачити наживо, а інша – побачити очима фотохудожника.

Сама ж автор і укладач книги-альбому Ірина Прилуцька розповіла, що, переглядаючи матеріали, вірші та твори Тараса Шевченка, вирішила подивитися, що у нас насправді збереглося із різноманітних пам’яток природи та архітектури на Черкащині і в Україні. Так вона вирішила простежити і порівняти минуле і сучасне.Валентин Тарасенко побував на презентації книги-альбому

– Мандруючи сторінками книги-альбому «Блукав я по світу чимало», читачі зможуть проходити тими ж життєвими стежками, що і Шевченко, – зауважила Ірина Олександрівна.

За словами Ірини Прилуцької видання «Стежинами великого Тараса» розійшлося по всьому світу, тому вона висловила сподівання, що і це видання стане чудовим презентом, який побачать і почитають як українці, так і іноземці, які потім захочуть приїхати і побачити наживо, яка ж багата і чарівна наша земля.

Під час виступу перший заступник голови обласної ради зауважив, що його вразили як світлини, так і інформація, що подана у виданні двома мовами: українською та англійською.

Валентин Тарасенко подякував небайдужим людям, які долучилися до створення видання та фінансово підтримали ініціативу Ірини Прилуцької.Валентин Тарасенко побував на презентації книги-альбому

У книзі-альбомі «Блукав я по світу чимало» зібрано та відображено красу і славу Шевченкового краю – мальовничу природу, місця, де народився та жив Тарас Шевченко.

Тут використано документи та матеріали генія українського народу, а також численних дослідників його життя і творчості. Видання ілюстроване як архівними, так і авторськими світлинами.

У 2018 році випущено тираж 700 примірників на виконання «Програми розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2018 роки», за рекомендацією Експертної ради облдержадміністрації з питань розвитку книговидавничої справи в області, на замовлення Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю облдержадміністрації та 300 примірників на замовлення Благодійної організації «Благодійний фонд «Урожай-громаді».



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5676-valentin-tarasenko-pobuvav-na-prezentacii-knigi-albomu