Із нагоди 100-річчя з Дня злуки УНР І ЗУНР в обласному центрі відбулись пам’ятні заходи

22 січня 2019, 13:00
Із нагоди 100-річчя з Дня злуки УНР І ЗУНР в обласному центрі відбулись пам’ятні заходи22 січня 2019 року з нагоди Дня Соборності України відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника борцям за волю України. В заходах взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець, заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв, заступник міського голови м. Черкаси Людмила Бордунос, керівник секретаріату обласної ради Богдан Паніщев, військовослужбовці та громадськість міста.

Після цього у Свято-Троїцькому соборі пройшов молебень з нагоди пам’ятної річниці проголошення єдності всіх українських земель.Із нагоди 100-річчя з Дня злуки УНР І ЗУНР в обласному центрі відбулись пам’ятні заходи


Довідково:

Цьогоріч українці відзначають 100-річчя з дня підписання Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року.

У цей день, також, прийнято згадувати й іншу подію, яка відбулась рівно на рік раніше 22 січня 1918 року – прийняття IV Універсалу Українською Центральною Радою, яким проголошувалася повна незалежність Української Народної Республіки.

Із нагоди 100-річчя з Дня злуки УНР І ЗУНР в обласному центрі відбулись пам’ятні заходи22 січня 1990 року близько 3-х мільйонів людей організували «живий», безперервний ланцюг від Києва до Львова. Ця акція стала яскравим символом духовної єдності народу України.

Саме цього дня 2013 року розпочалася Революція Гідності. Українська нація стала на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

Офіційно в Україні День Соборності та Свободи України відзначається з 1999 року.


Фоторепортаж



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5765-z-nagodi-100-rchchia-z-dnia-zluki-unr-zunr-v-oblasnomu-centr-vdbulis-pamiatn-zahodi