Костянтин Роготченко презентує живопис та графіку для черкащан

25 січня 2019, 13:38
Костянтин Роготченко презентує живопис та графіку для черкащанНа тлі сучасного українського мистецтва виразно виділяється нефігуративний живопис молодого київського художника Костянтина Роготченка.

Обласний художній музей не пропустив нагоди розмістити виставку його полотен, з якими матимуть змогу ознайомитися небайдужі до мистецтва черкащани.

Цікавий професійний шлях художника. Він зростав у родині письменників, художників та мистецтвознавців, де шанувалися українська культура та народні традиції; його прадід – Остап Вишня – відомий український письменник, класик сатиричної прози ХХ століття.

З майбутньою професією Костянтин визначився ще у шкільні роки, коли відвідував студію Анатолія Твердого і Валерія Шкарапути та здобував живописну майстерність у Миколи Копайгоренка.

Костянтин Роготченко презентує живопис та графіку для черкащанПотім було навчання у Київському національному університеті технології та дизайну на факультеті графічного дизайну. У 2008 році Костянтин Роготченко стає членом молодіжного об’єднання «АртРух». Постійно експериментуючи, молодий художник спочатку шукає себе у графіці, створює шовкографії та офорти. За роботу «Вітер» у 2014 році він удостоївся звання Лауреата премії ім. Георгія Якутовича.

Шукаючи власний шлях у мистецтві, Костянтин звертається до живопису. Його перші живописні твори були реалістичними, але з 2014 року стиль письма різко змінюється. Художника починає цікавить колір і форма, а точніше форма, створена кольором.

Костянтин Роготченко презентує живопис та графіку для черкащанУ роботах Костянтина Роготченка вдало поєднуються живописна та дизайнерська школи. Пройшовши шлях від графіки й пейзажу до абстрактного нефігуративного живопису через гру кольору та відтінків, майстер пензля акцентує увагу глядача на гострих суспільних проблемах. Кожна з його робіт – це потужний філософський меседж із глибинним підтекстом та сильною емоційною напругою, де кожен може розгледіти щось особистісне, індивідуальне.

Художник створює складний колорит, часто граючи на контрасті, вдало поєднує кольори класичного живопису із сучасною синтетичною палітрою відтінків. Характерною рисою останніх робіт Костянтина Роготченка є площинний формальний сюжет, поєднаний із об’ємною фактурою, що створює враження контрасту, протиріччя.

У роботах молодого художника відчувається потужна національна живописна школа, яка стала основою для створення нових полотен.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5781-kostiantin-rogotchenko-prezentuie-zhivopis-ta-grafku-dlia-cherkaschan