Проведено позачергову сесію Черкаської районної ради

28 січня 2019, 11:40
Проведено позачергову сесію Черкаської районної радиЯк повідомляють у Черкаській районній раді, її голова Олексій Собко провів позачергову 33 сесію районної ради.

У пленарному засіданні позачергової сесії взяли участь заступник голови районної державної адміністрації, депутат районної ради Петро Коренюк, голови ОТГ, сільські голови, керівники управлінь та відділів районної державної адміністрації, преса та радіомовлення.

На початку пленарного засідання депутати сформували порядок денний пленарного засідання.

Одним із перших питань депутати погодили та прийняли рішення щодо внесення змін до районного бюджету на 2019 рік. Як зазначила начальник фінансового управління райдержадміністрації Ганна Шокот, ці зміни викликані розподілом коштів в частині міжбюджетних трансферів.

Проведено позачергову сесію Черкаської районної радиЗокрема, згідно рішень сесій новоутворених об’єднаних територіальних громад (Леськівської, Руськополянської, Сагунівської та Червонослобідської), які делегують власними рішеннями свої повноваження районному бюджету, та решти сільських рад районному бюджету надається субвенція в сумі 77149,048 тис.грн. У зв’язку з цим, збільшуються доходи загального фонду районного бюджету на здійснення видатків у сфері освіти на суму 21903,120 тис.грн., на здійснення видатків у сфері охорони здоров’я на суму 25477,5 тис.грн., на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету» на суму 114,996 тис.грн.; інші субвенції з місцевого бюджету на суму 20653,432 тис.грн. тощо.

Потім депутати одноголосно ухвалили надання дозволу Черкаській районній лікарні на передачу в оренду нежитлових приміщень та схвалили рішення щодо внесення змін до Програми розвитку охорони здоров’я району на 2019-2021 роки, про що інформував головний лікар Черкаської центральної районної лікарні Микола Гуськов.

Також вони заслухали хід виконання та внесли зміни до районних програм: «Турбота» на 2014-2020 роки; організації харчування учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти району на 2019 рік.

На завершення народні обранці заслухали звернення депутатів Черкаської районної ради до Черкаської міської ради та виконкому щодо упорядкування руху приміського пасажирського та транзитного транспорту у м. Черкаси.

Усі питання порядку денного попередньо було розглянуто на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5788-provedeno-pozachergovu-sesiu-cherkaskoii-rayonnoii-radi