Завдяки ухваленій депутатами обласної ради програми учасники АТО отримують квартири на умовах пільгового кредиту

01 лютого 2019, 11:31
Завдяки ухваленій депутатами обласної ради програми учасники АТО отримують квартири на умовах пільгового кредитуПро це інформує Черкаське регіональне управління Держмолодьжитло, що контролює виконання заходів цієї програми.

Звітуючись перед учасниками розширеного засідання відділу «Центр допомоги учасникам антитерористичної операції», директор управління Олександр Паливода зазначив, що Черкаська обласна рада у серпні 2015 року рішенням № 42-1/VI ухвалила обласну програму забезпечення учасників АТО та членів їх сімей житлом на 2015 - 2020 роки.

У грудні 2017 року депутати обласної ради на пленарному засіданні сесії ухвалили ще рішення № 19-10/VII «Про визнання бійцями-добровольцями осіб, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України».

Відповідно у вищезазначену Програму рішенням сесії обласної ради від 11.07.2018 № 23-19/VII були внесені зміни і тепер вона має назву «Обласна програма забезпечення учасників АТО і бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, та членів їх сімей житлом у 2015 - 2020 роках».

Цією програмою було визначено джерела фінансування та умови кредитування, співвідношення співфінансування місцевих бюджетів та претендентів на житло при придбанні помешкань тощо.

Для забезпечення дієвості обласної програми, реалізації її заходів, відповідні програми було ухвалено в усіх районах та містах обласного значення. Окрім того, долучились до цього і Білозірська та Степанецька об\'єднані територіальні громади.

Виважені рішення принесли конкретні результати. Вже першого року дії програми два учасники АТО отримали квартири у м. Умань та м. Сміла.

Наступного, 2017 року, наші захисники вже отримали ключі на 18 квартир, із них – 15 квартир у м. Черкаси, по 1 квартирі в м. Умань, м. Сміла та м. Шпола. Для цього було виділено коштів на суму 12 млн.140 тисяч грн.

У 2018 році фінансування зросло. Спільно було виділено майже 15 млн. 279 тис. грн, що дало змогу придбати вже 21 квартиру для учасників АТО, воїнів-добровольців та членів їх сімей.

Найбільшої популярності програма набула в м. Черкасах. Станом на перше січня 2019 року тут звернулись 382 особи, які підлягають під дію програми, із їх числа 146 вже здали повний пакет документів.

В інших районах і містах звернулись із заявами 104 учасників АТО. Сорок три з них здали повний пакет документів.

Учасники АТО, які вже отримали житло в кредит, дуже задоволені. Адже в середньому щомісячна плата по кредиту складає 1000 – 2000 грн., що в нинішній час дешевше, ніж винаймати житло.

На 2019 рік в місцевих бюджетах також передбачена значна сума – більше 15 млн. грн.

Дія Програми забезпечення учасників АТО, бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, та членів їх сімей житлом у 2015 - 2020 роках показала свою життєздатність.

Ось і в ході цього заходу деяким учасникам АТО було вручено документи на квартири, придбані за рахунок пільгових кредитів.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5811-zavdiaki-priyniatoii-deputatami-oblasnoii-radi-programi-uchasniki-ato-otrimuiut-kvartiri-na