На завершення інтерактивного семінару слухачі взялися за крем’яні ножі

11 лютого 2019, 12:39
На завершення інтерактивного семінару слухачі взялися за крем’яні ножіУ навчально-науковому інституті історії і філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького проведено Інтерактивний семінар з археології за активної участі у ньому співробітників Черкаського обласного краєзнавчого музею.

Про це повідомляє заступник директора музею з наукової роботи Тетяна Григоренко.

У ході семінару завідувач сектором археології Черкаського обласного краєзнавчого музею Лариса Сиволап ознайомила присутніх з періодом кам’яної доби, одним з найдовших періодів в історії людства, впродовж якого люди широко використовували камінь – для виготовлення знарядь праці, вирішення побутових проблем та різних життєвих завдань.


На завершення інтерактивного семінару слухачі взялися за крем’яні ножіОкрім того, Лариса Григорівна розповіла слухачам семінару про новітні інтерактивні розробки працівників Черкаського краєзнавчого музею.

Досягнення науковців музею у цій галузі успішно адаптовані у роботі передусім з юними відвідувачами археологічної експозиції.

Проведення такого семінару спрямоване на прищеплення любові до археологічної науки, залучення до пошуку та збереження археологічних пам’яток нашого краю, роз’яснення важливості високопрофесійних наукових досліджень для поповнення державних музейних скарбниць та грамотного розкриття таємниць дописемної (і не тільки!) історії.

На завершення інтерактивного семінару слухачі взялися за крем’яні ножіСлухачі не тільки дізналися багато нового про доісторичне життя людей, але й оглянули предмети побуту, первісні знаряддя праці, що є в розпорядженні обласного краєзнавчого музею, та наприкінці семінару самі спробували їх в дії – крем’яними ножами нарізали папір.

Отож завдяки семінару майбутні історики, а, можливо, і археологи змогли власноруч спробувати знаряддя первісної людини.

Варто додати, що Черкаський обласний краєзнавчий музей розробив цілу низку інтерактивних заходів, під час яких відвідувачі самі безпосередньо можуть долучатися до пізнання історії та культури рідного краю.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5848-na-zavershennia-nteraktivnogo-semnaru-sluhach-vzialisia-za-kremian-nozh