Економічні та соціальні питання розвитку області розглянуто на засіданні колегії облдержадміністрації

28 березня 2019, 17:15

Актуальні питання щодо первинної ланки медицини, виконання весняно-польових робіт, розвитку кооперативного руху та заходів із запобігання рейдерству в Черкаській області, а також питання соціального захисту військовослужбовців – учасників Антитерористичної операції й Операції об’єднаних сил розглянуто на засіданні колегії облдержадміністрації, яку провів голова ОДА, депутат обласної ради Олександр Вельбівець.

У роботі колегії взяли участь перший заступник голови обласної ради, член колегії ОДА Валентин Тарасенко, голови районних рад, райдержадміністрацій і об’єднаних територіальних громад Черкащини, заступники голови та керівники структурних підрозділів ОДА.

Найбільш обговорюваною стала інформація співдоповідачів заступника директора Департаменту містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства ОДА Андрія Липканя та директора управління охорони здоров’я ОДА Михайла Лобаса щодо розвитку первинної медичної допомоги у сільській місцевості. Головним зауваженням голови облдержадміністрації до керівників структурних підрозділів стало незадовільне виконання підготовки та проведення робіт із будівництва амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, яких має бути збудовано 23 в області на умовах співфінансування з державного, обласного і місцевих бюджетів.

Начальник управління агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка, доповідаючи про початок весняно-польових робіт зауважив, що роботи цього року розпочалися з 15 лютого (на місяць раніше, ніж минулого року). Він також поінформував про стан матеріально-технічного і ресурсного забезпечення, державні і обласні програми підтримки сільгоспвиробників, розвиток кооперативного руху.

Окремим питанням розглянуто шляхи попередження й захист товаровиробників від рейдерства, про що поінформував начальник Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Олександр Свіренюк. За його словами, з метою захисту прав аграріїв від спроб незаконного захоплення землі чи врожаю, швидкого та ефективного реагування на незаконні дії 11 серпня 2017 року в області створено обласний оперативний штаб з протидії аграрному рейдерству, який очолює перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, та регіональні міжвідомчі комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.

– Ми мали шість випадків спроби незаконного заволодіння майном товаровиробників на території Черкаської області. По окремих випадках розпочато досудові розслідування правоохоронними органами, здійснюється контроль ситуації. Однак, варто зауважити, що відсутність практичних наслідків, а саме – покарання винних, на жаль, тільки стимулює збільшення таких випадків, – наголосив Валентин Тарасенко, коментуючи роботу штабу.

Наостанок, присутні обговорили питання про стан соціального захисту учасників АТО/ООС та інші проблемні, що виникають в ході роботи.

За результатами розгляду питань порядку денного дано відповідні доручення та схвалено рішення колегії.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/ekonomichni-ta-socialni-pitannya-rozvitku-oblasti-rozglyanuto-na-zasidanni-kolegii-0