Лісівники провели зустріч зі школярами Паланської громади

25 вересня 2019, 14:44

У Кочержинському навчально-виховному комплексі Паланської громади відбулася зустріч працівників лісового господарства з учнями 5-9 класів.

Такий захід для учнів Кочержинської школи проводився вперше. Лісничий Синицького лісництва Уманського ДЛГ Василь Мінченко та майстер лісу Синицького лісництва обходу № 7 Андрій Тарасюк, який є випускником школи, з радістю ділилися своїм досвідом роботи. Вони зазначили, що протягом усього лісівничого циклу, від зими до весни, робота в лісі кипить, хоча, й здається, що ліс живе своїм життям, та без турботливої лісничої руки він лише існуватиме.

Діти, в свою чергу, у своєрідній театралізованій формі розповіли все, що знають про ліс, про його мешканців, про відомі їм лісові породи дерев.

Така зустріч для дітей була дуже цікавою, тому у них виникало багато запитань: про створення лісів, про їх охорону від пожеж, про охорону диких тварин, про правильне поводження в лісі під час відпочинку тощо.

Учитель біології Кочержинського НВК Олег Панасенко зазначив, що такі заходи є дуже корисними для підростаючого покоління, адже діти обмінюються думками зі своїми батьками, друзями, відтак відбувається активне обговорення важливості бережливого ставлення до лісів.

На завершення лісничий Синицького лісництва запросив дітей у гості в лісниче господарство, а також запропонував їм брати активну участь в насадженні молодого лісу.

Представники навчального закладу та лісництва домовилися про активну співпрацю.

 


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/lisivniki-proveli-zustrich-zi-shkolyarami-palanskoi-gromadi