Юні футболісти Лисянщини вчетверте змагалися за кубок депутата Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця

23 жовтня 2019, 11:22

19 жовтня 2019 року у смт Лисянка під девізом «Здорова нація – сильна країна. Молодь обирає спорт» вчетверте відбувся турнір на «Кубок депутата Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця з міні-футболу», організований з ініціативи депутата Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця за сприяння керівництва федерації футболу області й управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Про це інформує федерація футболу Черкаської області.

Цьогоріч у турнірі взяли участь 16 шкільних футбольних команд із усього району та команда Лисянського професійного аграрного ліцею.

Урочисте відкриття спортивного заходу відбулося на новозбудованому майданчику зі штучним покриттям Лисянського професійного аграрного ліцею, що гостинно приймав юних гравців та їх вболівальників.

 

– Щиро вдячний усім, хто відгукнувся на мою пропозицію щорічно зібратися восени та провести турнір на «Кубок депутата Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця з міні-футболу». Я дуже радий, що з року в рік активність шкільної молоді зростає, і це говорить про те, що ми робимо правильну і потрібну справу для наших дітей і їхнього здоров’я. Головна мета залишається незмінною: популяризація здорового способу життя, футболу і спорту серед учнівської молоді. Сподіваюся, що цьогорічний турнір пройде так само організовано, як і в попередні роки, без травм, але в атмосфері запальної боротьби. Хочу побажати, щоб гра була завжди коректною, суддівство справедливим і всі ви отримали величезне задоволення від того, що гратимете у свій улюблений вид спорту та проводитимете час зі своїми друзями на свіжому повітрі, – наголосив Олександр Вельбівець.

На спортивне свято завітав перший заступник голови, виконавчий директор федерації футболу області Володимир Фощій, який привітав всіх присутніх із початком чергового традиційного турніру та зазначив:

«Сьогодні знаковим і важливим є те, що багато керівників-патріотів як органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, так і бізнесових кіл нашого краю, приділяють значну увагу розвитку фізичної культури і спорту, а особливо футболу. Вони розуміють, що майбутнє нашої країни залежить від здорової нації. Таким патріотом є без перебільшення і Олександр Вельбівець, тому я хочу йому висловити слова вдячності, а всім вам побажати здоров’я і успіхів не тільки в спорті, а й у вашому житті. Мрійте, працюйте і перемагайте».

Після розминки юних гравців, жеребкування та визначення турнірних груп змагань частина команд залишилася на полі нещодавно відкритого футбольного майданчика Лисянського професійного аграрного ліцею, а інша частина команд перейшли на футбольне поле КОЗ «Лисянський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 – гімназія – ДНЗ».

Цьогоріч призовий фонд був досить щедрим на подарунки: футбольні форми, манішки, воротарські рукавиці, спортивні сумки, м’ячі, торти, солодка вода тощо. Тож учасникам було за що змагатися!

Вболівальники стежили за перебігом подій і активно підтримували своїх фаворитів. Всі команди-учасники проявляли наполегливість, вміння, силу та волю. Після запеклої п’ятигодинної боротьби було виявлено безсумнівних переможців турніру. За підсумками футбольного протистояння ІІІ місце здобула команда КОЗ «Виноградський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ»; ІІ призове місце виборола команда Лисянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, а беззаперечним переможцем турніру та володарем «Кубку депутата Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця» стала команда-господар поля Лисянського професійного аграрного ліцею. Ці призери отримали кубки, медалі, грамоти та подарунки від депутата Черкаської обласної ради Олександра Вельбівця.

Суддівська колегія також визначила окремо переможця у молодшій віковій групі. Ним стала команда Погибляцької філії КОЗ «Бужанський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ», якій було вручено відзнаки Національного олімпійського комітету України в Черкаській області. Зазначимо, що і решта команд-учасниць не залишилися без подарунків від організатора турніру, а також отримали футбольні м’ячі від федерації футболу області та грамоти управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації.

У ході нагородження Олександр Вельбівець окремо відзначив кращого гравця, бомбардира, воротаря, наймолодших учасника й учасницю змагань та вручив приз «глядацьких симпатій».

– Хочу подякувати всім за змістовну та красиву гру, бажання перемогти, демонстрацію командної гри й командного духу, а також за яскраві голи. Запрошую наступного року взяти участь у турнірі, що вже став традиційним для кожного з нас, – підсумував Олександр Вельбівець.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/yuni-futbolisti-lisyanschini-vchetverte-zmagalisya-za-kubok-deputata-cherkaskoi-oblasnoi-radi