Кременчуцьке водосховище поповнюють мальком риби

29 листопада 2019, 10:00

Упродовж двох днів, оскільки цей процес є досить тривалим, відбувається зариблення Кременчуцького водосховища. Так водосховище поповниться 30 тонним зарибком.

Вселення здійснюється в рамках виконання Програми розвитку рибного господарства водойм Черкаської області на 2014-2020 роки, прийнятої депутатами обласної ради. Впродовж двох років на зарибнення з обласного бюджету виділено 4 млн грн, що дало змогу вселити до водосховища понад 148 тонн дворічки товстолоба.

Вага одного малька у середньому становить 200 грамів, проте, за словами фахівців, за рік він виросте до двох кілограмів.

Вчора зариблення проводилося і у Черкасах біля вантажного порту. Участь в цій акції взяли заступник голови обласної ради Андрій Сегеда, депутат обласної ради Олександр Рябошлик, директор Департаменту агропромислового розвитку Ігор Колодка, начальник управління Державного агентства рибного господарства в області Віктор Іванько, фахівці екологічної інспекції, держрибоохорони, представники патрульної поліції та громадських організацій.

Як зазначає Ігор Колодка, зарибнення, що зараз здійснюється, має екологічну складову, оскільки товстолоб як рослиноїдна риба позитивно впливає на розчищення Дніпра від синьо-зелених водоростей.

Постійний нагляд за місцями підселення здійснює рибний патруль.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/kremenchucke-vodoskhovische-popovnyuyut-malkom-ribi