Андрій Сегеда взяв участь у роботі форуму соціального партнерства

24 грудня 2019, 11:47

23 грудня на базі Черкаського державного технологічного університету проведено Форум соціального партнерства, у роботі якого взяв участь заступник голови обласної ради Андрій Сегеда.

Форум, що проведено під девізом «Вчись, живи, працюй на Черкащині!», об’єднав навколо обговорення  проблеми відтоку молодих кадрів за кордон  очільників обласної влади, освітянської галузі, представників найбільших підприємств регіону, керівників ОТГ,  організації малого і середнього бізнесу Черкащини.

З вітальними словами до учасників форуму звернулися заступник голови облдержадміністрації Юрій Лесюк, заступник голови обласної ради Андрій Сегеда та заступник міського голови Ігор Волошин, закликавши до об’єднання заради спільної мети – підняти на якісно новий рівень престижність регіональних закладів освіти Черкащини всіх рівнів – від середньої освіти до вищої, та підвищити потужність регіональних роботодавців, аби молодь залишалася на Черкащині.

Відкриваючи форум, ректор ЧДТУ Олег Григор зазначив, що наша область має досить потужний промисловий, аграрний, інвестиційний та освітній потенціал. Однак підприємства й організації відчувають брак кваліфікованих кадрів. У свою чергу у суспільстві побутує думка, що  випускникам обласних вишів важко знайти роботу за фахом у області, що роботодавці регіону не здатні забезпечити гідні умови праці, її оплати та кар’єрне зростання, що відповідали б запитам молоді на сучасному ринку праці.

Під час Форуму соціального партнерства у межах п’яти дискусійних платформ: «Освіта», «Об’єднані територіальні громади», «Роботодавці», «Професійні спілки» та «Засоби масової інформації» учасники поділилися досвідом та враженнями від співпраці влади, бізнесу, освіти, профспілок та об’єднаних територіальних громад, висловивши пропозиції для більш ефективної взаємодії та партнерства, пошуку шляхів, як зберегти кадровий потенціал регіону і запобігти виїзду на роботу за кордон молодих фахівців із робітничих та інженерних спеціальностей.


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/andriy-segeda-vzyav-uchast-u-roboti-forumu-socialnogo-partnerstva