До участі у громадських та тимчасових роботах на Чигиринщині залучено 882 безробітних

27 грудня 2019, 09:45

Одним із вагомих чинників, що знімає напругу на ринку праці та сприяє соціально-економічному розвитку того чи іншого регіону є оплачувані громадські роботи. Такі роботи виконуються на договірній основі та на добровільних засадах.

Так, з початку року, на Чигиринщині до громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 882 безробітних. Зокрема, 262 особи працювали на громадських роботах з благоустрою населених пунктів та впорядкування місць поховань, 30 осіб були залучені до громадських робіт в Управлінні соціального захисту населення Чигиринської райдержадміністрації, надаючи роз’яснення громадянам щодо оформлення житлових субсидій та упорядкування документації. Виконання таких функцій потребує певних знань, умінь та навичок. Тому фахівці органів соціального захисту населення залучаються до проведення семінарів для безробітних з метою ознайомлення їх з головними критеріями та принципами соціальної роботи. У свою чергу шукачі роботи набувають досвід роботи в соціальній сфері та документознавстві.

З початку року укладено 58 договорів із  об’єднаними територіальними громадами та  сільськими радами про організацію та проведення громадських робіт соціального спрямування на умовах співфінансування з коштів місцевих бюджетів та коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

«Людина тільки тоді відчуває стабільність у житті, коли має роботу, яка гарантує заробіток. Тому громадські та тимчасові роботи являються додатковим шляхом до зайнятості населення», – зауважує директор районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Світлана Коршунова.

 

За інформацією Чигиринської ОТГ


Виконавчий апарат обласної ради


Source URL: https://oblradack.gov.ua/do-uchasti-u-gromadskikh-ta-timchasovikh-robotakh-na-chigirinschini-zalucheno-882-bezrobitnikh