вівторок, березня 26, 2019

Перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів нараду за участю керівників комунальних підприємств Черкаської обласної ради і працівників управління майном виконавчого апарату обласної ради, на якій підбито підсумки роботи за 2018 рік.

В ході обговорення питань порядку денного було проаналізовано фінансово-господарську діяльність структурних підрозділів ОКП «Фармація», функціонування комунальних підприємств – «Черкаська ЦРА №5 , «Аптека №182» Черкаської обласної ради та «ЦРА №3», заслухано план заходів щодо стабілізації роботи і перспектив розвитку тощо.

Як інформують в обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради, під час тижневих весняних канікул автомоделісти комунального закладу під керівництвом Ткаченка О.В. провели цікаво і продуктивно.

Вони взяли участь у чемпіонаті України з автомодельного спорту серед учнівської молоді (вікова категорія до 18 років), на якому демонстрували радіокеровані моделі, класи шосейних та позашляхових перегонів у приміщеннях (ІV ранг).

 

Минулого тижня у місті Тернопіль проведено ІІ тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу».

Черкаським обласним Центром туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради було сформовано команду для участі у конкурсі у складі:

12 квітня у Києві на П'ятому Форумі енергоефективного партнерства Держенергоефективності планує об’єднати понад 600 учасників – мерів міст, голів обласних та районних держадміністрацій, ОТГ, бізнес та експертів – та презентувати механізми підвищення енергоефективності у громадах:

1. Місцеві програми співфінансування «теплих кредитів».

У 2019 році за ініціативи Держенергоефективності вже прийнято 97 місцевих програм із загальним бюджетом понад 128 млн гривень.

Завдяки таким програмам домогосподарства та ОСББ отримують подвійне або навіть потрійне співфінансування на утеплення осель.

2. ЕСКО-договори для утеплення бюджетних установ.

У 15 регіонах України вже реалізується понад 280 ЕСКО-договорів вартістю контрактів більше 300 млн гривень. Як показує практика, такі проекти дозволяють зменшити енергоспоживання та витрати за комунальні послуги на 15-30%.

На Форумі також представлять:

Сьогодні, 26 березня, Україна відзначає День Національної гвардії України. Свято встановлено згідно із Указом Президента від 18 березня 2015 року.

Як відомо, Нацгвардія України як самостійна силова структура існувала з 1991 до 2000 року. Але у зв’язку із загостренням ситуації в Криму та у східних регіонах України, було прийнято рішення відновити Національну гвардію. Вже 13 березня 2014 року Верховна Рада ухвалила закон «Про Національну Гвардію України».