середа, березня 27, 2019

Проведено чергове засідання регіональної робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств (Антирейдерський штаб Черкаської області) за участю представників Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, Головного управління національної поліції в Черкаській області, Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області, депутата обласної ради, голови  постійної комісії з питань агропромислового розвитку та земельних відносин обласної ради Олександра Лупашка, управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, сектору запобігання та виявлення корупції облдержадміністрації, юридичного управління апарату облдержадміністрації, інших структурних підрозділів.

Вів його перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

За офіційним повідомленням урядового порталу, з 1 квітня 2019 року в Україні збільшується допомога багатодітним сім’ям. Уряд зобов’язується виплачувати цим категоріям родин на кожну третю і наступну дитину 1 700 грн щомісяця. Виплати здійснюватимуться до тих пір, поки дитині не виповниться 6 років.

Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу з 1 квітня оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6 років, держава виплатить на кожну з них по 1 700 грн. Це додатково до щомісячних 860 грн допомоги при народженні дитини.

В Україні наразі налічується 160 тисяч багатодітних сімей, в яких є діти віком до 6 років. Уряд для підтримки народжуваності в країні планує до кінця року виплатити таким батькам понад 2,4 млрд грн фінансової підтримки.

З метою підтримки розвитку і діяльності новоствореної Буцької ОТГ, сприяння наповнення місцевого бюджету, а також підтримки місцевих виробників для реалізації та збільшення товарообігу продукції, налагодження комунікацій та співпраці в наступні після Пасхи дні – 29-30 квітня відбудеться гастро-фестиваль: «Буцький каньйон БУКИ ГРИЛЬ ФЕСТ».

Як відомо, Буцький каньйон знаний в туристичній локації унікальним природним ландшафтом. Знаходиться майже в  самому центрі України.

Організатори проведення фестивалю у Буцькій ОТГ планують змінити виставковий формат, в якому проводились покази обладнання чи майстер-класи, на формат, який дозволить покупцям безпосередньо оцінити обладнання, сировину і продукцію на місці та визначитись з вибором конкретно під свої бажання чи потреби.

Ліплявська сільська об’єднана територіальна громада Канівського району створена наприкінці жовтня 2017 року шляхом об’єднання Ліплявської, Озерищанської та Келебердянської сільських рад. Чисельність громади за статистичними даними складає 2744 осіб. Фактичні надходження до загального фонду бюджету Ліплявської ОТГ за 2018 рік склали 28млн. 469,0 тис. грн., з них власних надходжень – 16 млн.723,9 тис. грн., трансфертів з державного бюджету – 11 745,1 тис. грн.  

З поміж 248 громад України з населенням до 5 тис. населення Ліплявська ОТГ зайняла 45 місце за результатами аналізу показників фінансової діяльності за 2018 рік, який провели експерти Групи фінансового моніторингу Центрального офісу реформ при Мінрегіоні.

Головним питанням обговорення й обміну досвідом стала медична реформа в Україні та шляхи реалізації стратегічних проектів щодо поліпшення матеріально-технічного і кадрового забезпечення розвитку галузі. У своєму виступі голова ОДА Олександр Вельбівець окреслив головні напрямки розвитку області, зокрема, закцентувавши увагу на розвитку Уманського району та галузі охорони здоров’я: фінансуванні, забезпеченні первинної ланки сімейної медицини, пріоритетах бюджетування вторинного рівня надання допомоги, оснащення медичним обладнанням й укомплектування кадрами медичних закладів.