четвер, березня 28, 2019

Актуальні питання щодо первинної ланки медицини, виконання весняно-польових робіт, розвитку кооперативного руху та заходів із запобігання рейдерству в Черкаській області, а також питання соціального захисту військовослужбовців – учасників Антитерористичної операції й Операції об’єднаних сил розглянуто на засіданні колегії облдержадміністрації, яку провів голова ОДА, депутат обласної ради Олександр Вельбівець.

У роботі колегії взяли участь перший заступник голови обласної ради, член колегії ОДА Валентин Тарасенко, голови районних рад, райдержадміністрацій і об’єднаних територіальних громад Черкащини, заступники голови та керівники структурних підрозділів ОДА.

Як інформують в Білозірській ОТГ, до об’єднаної територіальної громади завітали американські гості Frederick W. Smith, Ph. D і незалежні консультанти в галузі сільгоспвиробництва.

Мета візиту – визначення потенційних можливостей громади для участі у проекті.

Голова Білозірської ОТГ Володимир Міцук познайомив гостей із розвитком громади, про зміни, що відбулися з часу її утворення.

Предметом розмови стало також питання розвитку сільськогосподарських кооперативів та співпраця з агрохолдингами.

У зустрічі також взяли участь директор ТОВ «Черліс» О.П.Легкий та директор кооперативу «Новатор» Ю.М.Стоянов.

Офіс ефективного регулювання запустив Портал моніторингу фінансування будівництва та ремонту доріг. Користувачі зможуть дізнатися, про ремонт доріг у розрізі областей та доріг державного і місцевого значення; про кошти, витрачені на безпеку руху; про тендери, які було оголошено та проведено в областях, та про те, скільки грошей фактично витрачено замовниками.

«Портал дозволить ефективно контролювати використання коштів на ремонт доріг, тендерну документацію та гроші, виділені на безпеку руху. Тобто, відкриє інформацію щодо обсягу та фактичних позицій освоєння грошей, які щодня сплачує кожен автомобіліст», – йдеться в офіційному повідомленні.

На сайті також є інструмент «Калькулятор», що також дозволяє порахувати суму коштів, сплачену водіями на ремонт доріг упродовж року, відповідно до обсягу придбаного пального. 

За повідомленням Кам’янської міської об’єднаної громади, наприкінці минулого року до бюджету надійшла субвенція з державного бюджету на соціально-економічний розвиток, за рахунок якої придбано шість майданчиків на загальну суму 469 тисяч 650 грн. Було придбано спортивні та дитячі майданчики, які облаштовано у всіх населених пунктах громади.

Так, в селі Юрчиха було встановлено дитячий та спортивний майданчики, що розташовані біля сільського будинку культури, неподалік від школи та дитячого садочка. Тепер юні юрчани можуть проводити активно своє дозвілля.

Обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради інформує , що днями на його базі проведено обласний етап Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім».

Конкурс проводиться щорічно з метою підвищення рівня еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності учнівських колективів серед загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів.

В обласному фінальному конкурсі взяли участь 10 команд, що стали переможцями районного етапу, а саме: Золотоніський, Смілянський, Лисянський, Черкаський, Жашківський, Канівський, Чорнобаївський райони та міста Черкаси, Сміла, Корсунь-Шевченківський.