вівторок, квітня 23, 2019

За інформацією громади учні КЗ "Ліплявський НВК І – ІІІ ступенів" стали учасниками екологічного квесту „За чисте довкілля”, який проходив на узбережжі Дніпра на території Ліплявського лісництва.

Як інформують у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, Уряд в рамках виконання програми капітального ремонту доріг на період до 2022 року ставить завдання зменшувати обсяги ямкового ремонту доріг і збільшувати долю капітального ремонту, який має гарантію якості.

За повідомленням Української асоціації районних та обласних рад, впровадження нового етапу реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади вимагає реалізації низки заходів, що забезпечать її незворотність та сталість.

Першим завданням є прийняття змін до Конституції України в частині децентралізації влади.

Метою змін є відхід від централізованої моделі управління в державі, забезпечення спроможності місцевого самоврядування та побудова ефективної системи територіальної організації влади в Україні, реалізація повною мірою положень Європейської хартії місцевого самоврядування, принципів субсидіарності, повсюдності і фінансової самодостатності місцевого самоврядування.

Зміни мають торкнутись:

Технічні види спорту – спортивні дисципліни, пов’язані з керуванням технічними засобами, що обладнані двигунами. Їхня особливість полягає у необхідності гармонійного поєднання фізичного, технічного та наукового розвитку спортсмена. Один із таких складних видів спорту є авіамоделізм.

З метою розвитку авіамодельного напрямку науково-технічної творчості в області, організації змістовного дозвілля дітей та молоді, підбиття підсумків роботи гуртків за рік, днями у м. Черкаси на базі комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» та дитячої спортивної школи «Дніпро-80» про обласні змагання учнівської молоді з авіамодельного спорту (вільнолітаючі моделі літаків у приміщенні).

Незабаром у Шполянській громаді запрацює молодіжний консультативно-дорадчий орган при міській раді ОТГ – молодіжна рада, яка сприятиме активізації діяльності молоді громади з питань, які впливають на її життєдіяльність та у реалізації прийнятих рішень. Міський голова Сергій Кравченко, вже презентував учнівській молоді умови участі у такій раді.

Очільник громади ознайомив школярів 9-11 класів з роботою міської ради, розповів, як формується рада, виконавчий комітет та виконавчі органи, які відділи та комунальні підприємства (заклади) має, та у чому полягають їх обов`язки. Пояснив мету створення при Шполянській міській раді молодіжної ради, координатором якої  є начальник відділу економічного розвитку та інвестицій  Наталя Коваль.