п'ятниця, травня 10, 2019

На першій сесії новоствореної Водяницької ОТГ першочерговим завданням було визначено очищення території об’єднаної громади від смітників  та її  благоустрій. Оскільки ж досягти цього в повній мірі, не маючи відповідної техніки, практично неможливо, то голова громади Руслан Каюк звернувся за допомогою до місцевих господарників, які орендують землю у селах, що входять до ОТГ.

І ті не забарилися – нещодавно керівник ТОВ НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік вручив громаді технічні паспорти на колісний трактор МТЗ-82 та вантажівку ГАЗ-53.

Таким чином, вже найближчим часом тут створять комунальне господарство, яке буде не тільки виконувати роботи з благоустрою населених пунктів, а й надаватиме певну допомогу селянам та створить нові робочі місця.

 

З 11 травня у 66 об’єднаних громадах стартує виборчий процес. Він передбачає утворення сільських, селищних, міських виборчих комісій та формування їх складу. Після цього розпочнеться процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на перших місцевих виборах.

Вибори у цих громадах, за рішенням Центральної виборчої комісії, відбудуться 30 червня (постанови ЦВК № 846 та № 847 від 20.04.2019).

7 травня 2019 року у КЗ «Черкаський обласний художній музей» Черкаської обласної ради  презентували персональну виставку Олени Руднєвої.

Художниця народилася 19 червня 1977 року в місті Черкаси. З 1994 по 1998 рік навчалася в Черкаській дитячій художній школі ім. Д. Нарбута. В 2011 році отримала ступінь бакалавра за фахом художника-дизайнера у Черкаському державному бізнес-коледжі.

 

В області  успішно реалізовується спільний проект Європейського Союзу в Україні «Створення регіонального навчально-практичного Центру розвитку багатофункціональних кооперативів», який фінансувався Європейським Союзом у рамках грантової програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» та Черкаською обласною радою за Програмою підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2020 року.

Проект розпочався у січні 2015 року та тривав 30 місяців. Загальна вартість проекту – 617 тис. євро. Проект був націлений на зростання кооперативного руху та доходів працездатного сільського населення, а також покращення ситуації на продовольчому ринку області:

Днями проведено друге пленарне засідання 40-ї сесії Корсунь-Шевченківської районної ради сьомого скликання. Відкрив та вів його  голова районної ради Валерій Заболотній.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації В. Клименко, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники установ та організацій району, представники засобів масової інформації.

На розгляд сесії було внесено 24  питання, які відповідно до Регламенту районної ради, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

У ході роботи депутати внесли зміни до районної програми «Фонд Корсунь-Шевченківської районної ради з виконання депутатських повноважень на 2019 рік, до  загально-районних культурно-освітніх заходів на І-ше півріччя 2019 року, до районного бюджету на 2019 рік.