вівторок, листопада 26, 2019

За інформацією Уманської районної ради, її голова Оксана Супрунець провела пленарне засідання сорок дев’ятої позачергової сесії.

У її роботі взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Жорницький, депутат обласної ради Валентин Судакевич, керівники відділів, управлінь райдержадміністрації, сільські голови, ЗМІ.

Під час засідання депутати розглянули та погодили внесення змін до районної програми удосконалення роботи органів виконавчої влади в Уманському районі на  2018-2019 роки; до рішення районної ради від 21.12.2018 №37-1/УІІ «Про районний бюджет на 2019 рік».

Днями у Черкаському обласному художньому музеї презентували твори, проекти та серії, що складали арт-частину фестивалю «Барба на Бучаку»-2019. Ця подія відбулася в мальовничому селі Бучак на Трахтемирівському півострові Канівського району.

Фестиваль був задуманий в рамках загальноукраїнського екологічного руху за порятунок цього села та спротиву будівництву Канівської ГАЕС.

За інформацією Канівської міської ради, днями у залі засідань будинку рад ПП «Фірма «Сомгіз» провела аукціон із продажу права на земельні ділянки.

На торги було виставлено 8 лотів, а саме земельні ділянки, площею від 0,0050 до 9,6508 га, що розташовані у Каневі та поблизу с. Яблунів, що входить до складу Канівської міської ради.

Ділянки – різного цільового призначення: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва; для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості; для будівництва та обслуговування будівель торгівлі; для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Окремі з них викликали серйозне зацікавлення в учасників аукціонів та запеклу боротьбу за право власності. Відтак, стартовий розмір річної орендної плати і кінцева ціна, власне, продажу суттєво відрізнялися.