понеділок, листопада 25, 2019

Як розповідає Єрківський голова ОТГ Леонід Польовий, у громаді побудують мультифункціональний спортивний майданчик з поліуретановим покриттям.

Сьогодні у сесійній залі Будинку рад проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань агропромислового розвитку і земельних відносин за участю представників фермерських колективів Черкащини, громадськості.

Відкрив і вів засідання голова постійної комісії Олександр Лупашко. У роботі постійної комісії взяли участь голова обласної ради Анатолій Підгорний, голова облдержадміністрації Роман Боднар, заступник голови обласної ради Андрій Сегеда, начальник Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Колодка, голова Федерації профспілок Черкащини Петро Шевченко, голова обкому профспілки працівників агропромислового комплексу Марина Горлач.

23 листопада проведено відкритий чемпіонат Черкаської області з волейболу на кубок Терещука Сергія Миколайовича серед ветеранів, приурочений Дню працівників сільського господарства. Метою його проведення є популяризація здорового способу життя та підтримка інтелектуальної й фізичної активності в зрілому віці.

Змагалися за кубок 4 команди: «Чорнобай» (смт Чорнобай Черкаської області), «Дубовик» (с. Руська Поляна Черкаської області), «Маїс» (м. Черкаси) та «Миронівка» (м. Миронівка Київської області).

Як інформують у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, проведено семінар підвищення кваліфікації за Професійною (сертифікатною) програмою для державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування уперше прийнятих на державну службу та службу в органи самоврядування.

Як відомо, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний бюджет України на 2020 рік». Як інформують на урядовому порталі, відповідний законопроєкт № 2000 підтримали в другому читанні та в цілому 279 народних депутатів. Не голосували 28 народних депутатів, а утрималися 38.

Бюджет на 2020 рік базується курсі 27,5 гривні за долар. Доходи бюджету мають скласти 1,09 трильйона гривень, а видатки — 1,18 трильйона гривень.

Основні пункти з Держбюджету-2020:

На реалізацію програми із забезпечення шкіл необхідним обладнанням виділять 3,5 млрд грн. На поліпшення соцзахисту окремих категорій населення виділять 3,8 млрд грн. Граничний розмір державного боргу складе 2045,1 млрд грн. Обсяг платежів з погашення державного боргу складе суму 282,1 млрд грн (на зовнішній борг - 120,3 млрд грн, а на внутрішній - 161,9 млрд грн).