вівторок, березня 3, 2020

Голова районної ради Валерій Заболотній провів перше пленарне засідання 46-ї сесії Корсунь-Шевченківської районної ради. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації, керівник апарату,  начальники управлінь, відділів та завідувачі секторів райдержадміністрації, міський, селищний, сільські голови, керівники окремих підприємств, установ і організацій, представники засобів масової інформації.

На розгляд сесії було подано 55 питань, які відповідно до Регламенту районної ради, попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та президії районної ради.

Разом з тим, депутати внесли до порядку денного ще 8 питань, враховуючи пропозиції депутатських фракцій та постійної комісії районної ради з питань планування бюджету і фінансів.

Сьогодні перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко провів засідання двох комісій з конкурсного відбору на зайняття посад керівників комунальних закладів, а саме:  Черкаського молодіжного ресурсного центру та обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Черкаської обласної ради.

Відповідно до порядків денних засідань присутніх було ознайомлено з розпорядженнями голови обласної ради щодо оголошення конкурсів та формування складу комісій.

Далі згідно з чинним законодавством на кожному із засідань було повідомлено членів комісії про вимоги та обмеження, встановлені Законом України «Про запобігання корупції», у тому числі з механізмом повідомлення членом Комісії про конфлікт інтересів та його подальшими діями.

Як повідомляють інформаційні джерела, Черкащина готова до надання медичної допомоги у разі виявлення коронавірусу. Про це заявив заступник голови Черкаської облдержадміністрації Юрій Лесюк, який спільно із представниками засобів масової інформації перевірив готовність Черкаської інфекційної лікарні. 

За словами головної лікарки закладу Світлани Волгіної, область щороку проводить низку заходів для забезпечення готовності до боротьби з вірусами. Не виняток готовність до надання медичної допомоги і при виявленні коронавірусної інфекції. На сьогодні випадків інфікування цієї недуги на території області не зафіксовано.

28-29 лютого 2020 року на базі комунального закладу «Черкаський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді Черкаської обласної ради» проведено обласні змагання з автомодельного спорту серед учнівської молоді (кордові моделі у приміщеннях). Змагання проводились у таких класах моделей: «ЕЛ-К», «ЕЛ-АЕРО», «ЕЛ-Іграшка», «ЕЛ-О», «ЕЛ-Р».

За повідомленням Драбівської районної ради, у суботу в приміщені спортивної зали районного Центру культури і дозвілля проведено V Всеукраїнський турнір із дзюдо на призи майстра спорту міжнародного класу Олени Стьопочкіної.

У змаганнях взяли участь понад 100 учасників 2008-2014 років народження з Київської і Черкаської областей.