Для головних бухгалтерів проводиться семінар з актуальних проблем децентралізації фінансової системи

17 жовтня 2017, 20:36
Для головних бухгалтерів проводиться семінар з актуальних проблем децентралізації фінансової системиВ умовах зміцнення місцевого самоврядування зростає роль місцевих фінансів у реалізації економічної політики держави та розв’язанні соціальних проблем. Все це вимагає належного рівня фахової підготовки фахівців економічного профілю, у т.ч. головних бухгалтерів виконавчих апаратів районних рад, які повинні володіти необхідними теоретичними знаннями та практичними навичками у сфері місцевих фінансів та бути обізнаними з особливостями їхнього застосування в умовах ринкової економіки.

Ці та інші питання будуть розглянуті на короткостроковому тематичному семінарі «Актуальні проблеми децентралізації фінансової системи, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування» для головних бухгалтерів виконавчих апаратів районних рад, що розпочався у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

В рамках семінару заплановано тематичні зустрічі, під час яких його учасники ознайомляться з актуальними проблемами децентралізації фінансів, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування; питаннями бухгалтерського обліку в бюджетних установах; застосування програмно-цільового методу в бюджетному процесі; нарахування зарплат та обліку розрахунків з оплати праці в бюджетних установах; нарахування і виплат відпускних та різних видів матеріальних допомог; відповідальності за порушення трудового законодавства; особливості проведення ревізій фінансово-господарської діяльності органами Державної аудиторської служби України та типових порушень, які було встановлено за результатами проведених перевірок; соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витрат, зумовлених народженням та похованням.

Для реалізації програми семінару запрошені фахівці Департаменту фінансів обласної державної адміністрації, Головного управління Державної казначейської служби України у Черкаській області, Управління Держпраці у Черкаській області, Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Черкаській області.

Першого дня семінару начальник відділу фінансів бюджетної сфери Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Євгеній Костюченко та начальник відділу аналізу та планування доходів місцевих бюджетів цього ж Департаменту Вікторія Диченко провели «круглий стіл» на тему: «Проблеми децентралізації фінансів, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування».



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5056-dlia-golovnih-buhgalterv-provoditsia-semnar-z-aktualnih-problem-decentralzacii-fnansovoii