Олександр Вельбівець взяв участь в колегії обласної державної адміністрації

11 грудня 2017, 19:23
Олександр Вельбівець взяв участь в колегії обласної державної адміністрації11 грудня 2017 року в сесійній залі Будинку рад проведено колегію обласної державної адміністрації.

В її роботі взяли участь як члени колегії голова обласної ради Олександр Вельбівець і перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко.

До участі в її роботі запрошено керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, голів райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, начальників управлінь фінансів райдержадміністрацій, представників територіальних органів виконавчої влади.

Олександр Вельбівець взяв участь в колегії обласної державної адміністраціїВідкрив і вів засідання голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Розпочав він з повідомлення, що після стихії на Черкащині знеструмлені 150 населених пунктів. Найбільше постраждав від негоди Золотоніський район. Разом з тим, деякі колективи ПАТ «Черкасиобленерго» не збираються виходити на роботу і відновлювати електромережі, бо мають великі заборгованості з виплати зарплат.

Юрій Ткаченко зазначив, що мав розмови з Віце-прем’єр-міністром Володимиром Кістіоном і Міністром палива і енергетики Ігорем Насаликом, які запевнили, що ця проблема буде розв’язана до кінця року.

Олександр Вельбівець взяв участь в колегії обласної державної адміністраціїГолова облдержадміністрації розпорядився, щоб в свою чергу голови райдержадміністрацій провели роботу із трудовими колективами енергетиків на місцях, щоб відновити електропостачанням для населення області.

Далі перейшли до розгляду порядку денного, до якого було внесено три питання, а саме: про виконання місцевих бюджетів; про стан поводження з твердими побутовими відходами в області; про стан медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників АТО.

Звертаючись до учасників колегії зі вступним словом, голова облдержадміністрації спочатку охарактеризував стан регіонального розвитку Черкащини у поточному році, зазначивши, зокрема, що впродовж 2017 року було створено нових 18 ОТГ, ще в двох у грудні відбудуться перші вибори. А загалом Черкащина матиме 26 об’єднаних територіальних громад. Повноцінно запрацював Центр розвитку місцевого самоврядування.

Аналізуючи далі роботу, він наголосив на залученні інвестицій, зазначивши, що на сьогодні Черкащина має більш ніж двадцятивідсоткове збільшення розміру освоєних капітальних інвестицій у порівнянні із минулим роком. Обсяг залучених в економіку області прямих іноземних інвестицій збільшився на 20,4%.

Далі Юрій Ткаченко проінформував про реалізацію регіональних проектів, зауваживши, що окремі райони ігнорують участь у співфінансуванні окремих програм.

Олександр Вельбівець взяв участь в колегії обласної державної адміністраціїЗ приводу вищезазначеного, голова обласної ради Олександр Вельбівець зауважив, що практика співфінансування проектів дає добрі результати. В цьому можуть пересвідчитися всі учасники їх реалізації.

– Я хочу подякувати всім тим керівникам, які прислухалися до пропозицій і чітко визначилися з пріоритетними проектами, їх фінансуванням на спільній основі і мають результат, – наголосив Олександр Іванович. – Вважаю, що такої практики ми маємо дотримуватися і в майбутньому.

Потім слово було надано директору Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталії Кравченко.

Олександр Вельбівець взяв участь в колегії обласної державної адміністраціїНею було зазначено, що місцеві бюджети отримали податків і платежів на 1.6 млрд. грн. більше, ніж за 11 місяців минулого року. Загалом, за останні роки відбулося кардинальне зміцнення фінансової самодостатності місцевих бюджетів. Як результат – зменшення питомої ваги трансфертів з державного бюджету у зведеному бюджеті з 63-х до 57 відсотків. Область добилася кращих результатів з приросту податку на доходи фізичних осіб тощо.

Потім мова йшла про завершення бюджетного року і підготовку та участь у розробці проектів місцевих бюджетів на 2018 рік.

Олександр Вельбівець взяв участь в колегії обласної державної адміністраціїПідсумовуючи, очільник департаменту фінансів підкреслила, що заборгованості з виплатами заробітних плат працівникам бюджетних установ (медицини, освіти, культури тощо) та розрахунків за спожиті енергоносії у 2017 році не буде.

Члени колегії та присутні заслухали також інформації начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олени Звягінцевої про стан поводження з твердими побутовими відходами в області та директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслана Чикала про стан медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників АТО.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.





Source URL: https://oblradack.gov.ua/5173-oleksandr-velbvec-vziav-uchast-v-kolegii-oblasnoii-derzhavnoii-admnstracii