Валентин Тарасенко взяв участь у Екофестивалі в Ліплявській ОТГ

13 серпня 2018, 17:10
Валентин Тарасенко взяв участь у Екофестивалі в Ліплявській ОТГ9 серпня 2018 року перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко взяв участь у Екофестивалі, що відбувся в Ліплявській об’єднаній територіальній громаді.

Проект «Екофестиваль у Ліплявській ОТГ» став цього року одним із переможців обласного конкурсу з відбору соціальних проектів неурядових організацій у напрямку популяризації екологічного способу життя. Також до організації проведення цього заходу приєднався Благодійний фонд «Урожай-громаді» за підтримки ПрАТ «Миронівський хлібопродукт».

Родзинкою фестивалю став новий вид спорту – плогінг. Суть його полягає в тому, що бігуни не просто біжать засміченими вулицями, а беруть із собою пакет та під час пробіжки прибирають узбіччя.

Сім команд із Моринської, Степанецької, Набутівської, Білозірської, Карашинської, Ліплявської, Мліївської ОТГ змагалися за звання переможця з модного і актуального нині виду спорту. Валентин Тарасенко взяв участь у Екофестивалі в Ліплявській ОТГ

За кількістю зібраного та посортованого сміття перемогу здобула команда Білозірської ОТГ, яка і отримала сертифікат на п’ять тисяч гривень.

Друге місце посіла команда Степанецької громади, яка отримала сертифікат на три тисячі гривень.

Решта команд-учасниць отримали по одній тисячі гривень.

– Можливо, я навіть можу збитися з перерахунку, якщо згадуватиму де, коли, в якій соціальній чи економічній галузі та в якому населеному пункті Черкащини проводив такі чи інші заходи «Урожай». Ось і сьогодні керівництво науково-виробничої фірми привертає увагу не просто до чергової проблеми, яка є в суспільстві, а до злободенної, актуальної і навіть загрозливої проблеми – екології, охорони навколишнього середовища, збереження природи тощо, – наголосив перший заступник голови обласної ради.Валентин Тарасенко взяв участь у Екофестивалі в Ліплявській ОТГ

Також він зазначив, що головний підсумок таких заходів, полягає не лише в тому, щоб просто привернути увагу людей до різних проблем, що виникають в житті, а згуртувати громаду, показати напрямок і шляхи реалізації, добитися результату.

Валентин Тарасенко висловив вдячність керівництву, усім організаторам фестивалю за гарні ідеї, за небайдужість, за усі корисні справи та побажав, щоб цьогорічний «Екофестиваль у Ліплявській ОТГ» підхопили інші громади і населені пункти не лише Канівщини, а й усієї Черкащини, щоб наш рідний край ставав кращим, а люди жили щасливо і заможно.



Source URL: https://oblradack.gov.ua/5517-valentin-tarasenko-vziav-uchast-u-ekofestival-v-lpliavsky-otg